SUA iau în calcul să impună taxe pentru opt producători mondiali de oţel

Andrei Stan
Internaţional #Construcţii / 7 mai 2017

SUA iau în calcul să impună taxe pentru opt producători mondiali de oţel

Comisia de Comerţ Internaţional din Statele Unite (CCI) a anunţat că importurile de oţel laminat provenite din opt ţări, unele dintre ele europene, aduc prejudicii producătorilor naţionali din cauza unor practici de concurenţă neloială, ceea ce deschide porţile pentru impunerea de taxe de import, relatează agenţia EFE.

CCI, o agenţie independentă ce acordă consultanţă Guvernului în domeniul comercial, a reamintit că Departamentul de Comerţ a stabilit deja că profilele de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, Coreea de Sud, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan sunt vândute în SUA sub preţul corect al pieţei, ceea ce produce concurenţă neloială (dumping). În plus, în ceea ce priveşte oţelul sud-coreean, acesta este subvenţionat, scrie Agerpres.

Această concluzie va permite Guvernului american să impună pentru aceşti producători taxe şi tarife compensatorii ce merg de la 3,62% la 148%, conform cifrelor avansate de secretarul pentru Comerţ, Wilbur Ross, la finele lunii trecute.

CCI a decis, de asemenea, că pentru importurile de astfel de produse provenite din Austria, Belgia şi Italia, care au ajuns în SUA înainte de noiembrie 2016 şi s-au vândut sub "valoarea lor rezonabilă", nu vor fi impuse taxe compensatorii retroactive. Aceasta a fost data când Departamentul de Comerţ din SUA a anunţat opinia sa preliminară în acest caz.

Investigaţia privind practici comerciale neloiale a fost deschisă la solicitarea multinaţionalelor "ArcelorMittal" SUA, cu sediul în Chicago (Illinois), "Nucor Corporation", din Charlotte (Carolina de Nord) şi "SSAB Enterprises", din Lisle (Illinois).

În 2015, importurile de oţel laminat provenite din Germania, Austria, Belgia, China, Franţa, Italia, Japonia şi Taiwan s-au ridicat la 594,6 milioane dolari, iar cele din Brazilia, Africa de Sud, şi Turcia au totalizat 52,4 milioane dolari, conform cifrelor Departamentului de Comerţ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb