SUA: McCarthy vede progrese către ieşirea din impasul provocat de nealegerea sa ca preşedinte al Camerei Reprezentanţilor

V.G.
Internaţional / 5 ianuarie 2023

McCarthy vede progrese către ieşirea din impasul provocat de nealegerea sa ca preşedinte al Camerei Reprezentanţilor

Congresmanul republican Kevin McCarthy, care nu a reuşit nici după şase runde de vot să devină preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a SUA, deşi Partidul Republican este majoritar în această cameră, a declarat astăzi că se fac progrese către ieşirea din acest impas politic provocat de refuzul aripii republicane cea mai de dreapta de a-l susţine, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

''Cred că facem progrese'', a susţinut McCarthy în faţa presei la intrarea în Capitoliu, înaintea unei noi încercări de alegere a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor. ''Facem împreună eforturi pentru a găsi o soluţie'', a adăugat el, fără alte detalii.

Întrebat dacă acum are voturile necesare pentru a fi ales, Kevin McCarthy a răspuns: ''Vom vedea''.

După alegerile de la jumătatea mandatului republicanii au obţinut o majoritate fragilă în Camera Reprezentanţilor, dar circa 20 de congresmeni fideli ai fostului preşedinte Donald Trump, grupaţi în aşa-numitul ''Freedom Caucus'', au refuzat să-l voteze pe McCarthy, reproşându-i că nu este suficient de conservator şi că prin abordarea sa politică centristă s-ar apropia de democraţii progresişti ai preşedintelui Joe Biden.

După primele trei runde de vot desfăşurate marţi şi la care McCarthy nu a obţinut majoritatea, Trump a lansat un apel către congresmenii din ''Freedom Caucus'' să-l voteze totuşi pe congresmanul republican, apel rămas fără efect, Kevin McCarthy nereuşind să obţină majoritatea de 218 voturi nici la următoarele trei runde de vot desfăşurate miercuri.

Atât timp cât preşedintele Camerei nu este ales, activitatea acesteia este blocată şi congresmenii nu pot depune jurământul, situaţie fără precedent în ultimul secol. O nouă rundă de vot este prevăzută pentru joi de la ora 17:00 GMT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb