SUA salută embargoul european asupra petrolului importat din Rusia

G.D.
Internaţional / 1 iunie 2022

SUA salută embargoul european asupra petrolului importat din Rusia

Statele Unite au salutat ieri embargoul asupra importurilor de petrol rusesc decis de cele 27 de state membre ale Uniunii Europene pentru a obstrucţiona acest "punct forte al maşinii de război a Rusiei", transmite AFP, potrivit Agerpres.

Liderii UE au ajuns la un acord care ar trebui să reducă importurile de petrol rusesc cu aproximativ 90% până la sfârşitul anului, pentru a întrerupe astfel finanţarea războiului iniţiat de Rusia în Ucraina.

Acest embargou asupra ţiţeiului în şase luni şi a produselor rafinate în opt luni este o măsură emblematică, dar şi cea mai spinoasă din cel de-al şaselea pachet de sancţiuni europene împotriva Rusiei, blocat până acum de Ungaria.

"Salutăm embargoul propus de UE asupra petrolului rusesc", a declarat presei de la Washington purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane Ned Price, menţionând că Statele Unite, mai puţin dependente decât europenii de energia furnizată de Moscova, au anunţat deja o interdicţie asupra tuturor importurilor de hidrocarburi ruseşti.

"Ştim că există un sprijin larg în rândul aliaţilor şi a partenerilor noştri, aşa cum am văzut din nou din partea UE, pentru a împiedica punctul forte al maşinii de război a Rusiei, şi anume piaţa sa energetică", a adăugat el. El a salutat, de asemenea, eforturile europene de diversificare a aprovizionării cu energie şi de dezvoltare a surselor regenerabile pentru a reduce dependenţa de Moscova "pe termen lung".

"Suntem uniţi în hotărârea noastră de a menţine presiunea asupra preşedintelui Putin şi a tuturor celor responsabili de acest război", a spus el.

În ceea ce priveşte SUA, Ned Price a promis "în curând" anunţuri privind trimiterea de arme suplimentare Kievului.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. normal ca saluta . sa vedem la iarna in frig si cu burtile goale cine mai saluta

    Cei mai prosti sunt europenii care impun niste sanctiuni care le fac rau si duc la saracirea lor. Fara petrolul si gazul rusesc la iarna o sa faca frigul si o sa plateasca si o multime de bani..Pentru ce pt un Zelenscki care a pornit un razboi cu Russia.. Ce treaba are UE cu Ukraina????

    1. Astia care lucrati pe la ambasadele rusilor, fiti si voi atenti cand va da google translate-ul UKraina cu K si RuSSia cu dublu S, se vede de la o posta ca nu sunteti romani, Mujicilor!!!

      Cel mai amuzant e că omul spune niște lucruri 100% adevărate (că sancțiunile ne distrug pe noi românii cât și pe ceilalți din UE) iar tu aduci doar delir propagandistic. Asta în timp ce-l acuzi pe om că face propagandă...

      Ce nu înțelege un prostovan ca tine e următorul lucru: rusnacul poate să vândă petrolul, fără probleme, la 10% discount în Asia sau Turcia. Iar asiaticii sunt chiar bucuroși. Fac economie. Iar rusnacii câștigă dublu față de cât câștiga anul trecut.

      Problema e că unul ca mine sau ca tine n-are cum să meargă pe jos de la București la Timișoara. Poate doar să conducă, plătind dublu față de cât plătea anul trecut. Dar din diferența de preț o să cumpere mai puține alte produse. 

      2.2 si 2.3 ce nu intelegeti voi, e faptul ca oricum voi plateati mai mult, pentru rusii astia pe care ii ridicati in slavi, ne vindeau noua cel mai scump gazi si probabil si petrol din Europa. Deci poti fi o sluga supusa, care oricum va ajunge sa plateasca prea mult pentru materiile prime a Rusiei sau poti sa urmaresti independenta energetica. Preturile oricum cresteau, rusii reduceau exportul de gaze si petrol catre Europa din toamna, ca sa ridice pretul. [...]

    Bineinteles ca saluta, doar au tot interesul ca prostii de europeni condusi de elitele lor tradatoare, sa se sinucida economic si social!

    Ce de troli grijulii si economi pe aici, toti picati din caruta unu dupa altul

    1. Plin de mujici care "mor" de grija noastra.

      Stiti vorba aia: Toti iti vor binele, nu-i lasa sa ti-l ia! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb