SUA şi China se declară optimiste în privinţa implementării Fazei 1 a acordului comercial bilateral

A.B
Internaţional / 25 august 2020

SUA şi China se declară optimiste în privinţa implementării Fazei 1 a acordului comercial bilateral

Oficiali de rang înalt americani şi chinezi, care au vorbit luni la telefon, au declarat că s-au înregistrat progrese în soluţionarea problemelor cu privire la Faza 1 a acordului comercial bilateral încheiat în ianuarie, iar ambele părţi sunt angajate pentru ca acesta să fie un succes, conform unui anunţ al Biroului pentru Politici Comerciale al SUA (USTR), informează marţi Reuters şi Agerpres.

Reprezentantul comercial al SUA, Robert Lighthizer, şi secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, au discutat cu vicepremierul chinez Liu He. Apelul telefonic a fost iniţial prevăzut pentru 15 august, la şase luni de la încheierea înţelegerii. Preşedintele Donald Trump, care şi-a exprimat frecvent nemulţumirea faţă de China din cauza pandemiei noului coronavirus, a declarat însă săptămâna trecută că a amânat discuţiile cu partea chineză. Motivaţia liderului de la Casa Albă a fost: "Nu vreau să mă ocup de ele acum".

"Ambele părţi văd progrese şi s-au angajat să ia măsurile necesare pentru a asigura succesul acordului", se arată în comunicatul USTR.

La rândul său, ministerul chinez al comerţului a confirmat, într-o declaraţie, că cele două ţări au un "dialog constructiv" şi au convenit să continue eforturile de punerea în aplicare a

Fazei 1 a acordului comercial.

Conform USTR, cele două părţi "au abordat paşii făcuţi de China pentru a efectua schimbările structurale solicitate de acordul care va asigura o mai mare protecţie pentru

drepturile de proprietate intelectuală, eliminarea impedimentelor pentru companiile americane în domeniul serviciilor financiare şi agricultură şi eliminarea transferului tehnologic forţat".

"Părţile au discutat, de asemenea, despre creşterile semnificative ale achiziţiilor de produse americane de către China, precum şi despre acţiunile viitoare necesare punerii în aplicare a acordului".

Achiziţiile chinezeşti de mărfuri din SUA sunt cu mult în urma ritmului necesar pentru a atinge creşterea de 77 de miliarde de dolari pentru primul an, specificată în acord, potrivit datelor oficiale. China a crescut însă ritmul achiziţiilor de produse agricole în ultimele săptămâni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb