SUA: Statuia generalului confederat Lee va fi înlocuită cu cea a activistei Barbara Johns

S.B.
Internaţional / 22 decembrie 2020

Statuia generalului confederat Lee va fi înlocuită cu cea a activistei Barbara Johns

O statuie din rotonda Capitoliului a generalului confederat Robert E. Lee va fi înlocuită cu o statuie care o reprezintă pe activista pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare Barbara Johns, care a jucat un rol major în desegregarea şcolilor publice din Statele Unite, informează news.ro.

Johns avea 16 ani când şi-a condus colegii de clasă de la un liceu cu elevi afro-americani din Virginia pentru a protesta faţă de condiţiile care nu respectau standardele, marş care a condus la un proces încheiat la Curtea Supremă a Statelor Unite, în 1954, cu o decizie care a declarat segregarea ilegală.

Statuia, oferită de statul Virginia, o va înlocui pe cea ca generalului Robert E. Lee, comandant al Armatei Statelor Confederate şi a Armatei Virginei de nord, în timpul războiului civil american.

"Congresul va continua munca noastră de a scăpa Capitoliul de omagiul urii, în cadrul luptei noastre de a pune capăt flagelului rasismului în ţara noastră. Nu este loc pentru celebrarea bigotismului Confederaţiei în Capitoliu sau în oricare alt loc de onoare din ţara noastră", a afirmat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, într-un comunicat.

În Statele Unite s-au amplificat presiunile pentru înlăturarea steagurilor, statuilor, însemnelor stradale şi altor elemente în onoarea militarilor şi liderilor politici ai Confederaţiei.

Proiectul de lege a apărării adoptat recent de Cpngres prevede eliminarea numelor de generali confederaţi din bazele militare ale Statelor Unite. Preşedintele Donald Trump a avertizat că va respinge prin veto proiectul, parţial din cauza acestei prevederi.

În luna mai, moartea afro-americanului George Floyd, în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis, a provocat ample demonstraţii în Statele Unite şi în lume, protestatarii cerând reforme în poliţie, în special în privinţa tratamentului acordat americanilor de culoare.

În luna iunie, o statuie a lui Jefferson Davis, preşedintele confederat, a fost demontată în Richmond, care a fost capitala Confederaţiei, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. E vrăjeală totală. Americanii își închipuie că înlocuind statui pot șterge cu buretele secole de sclavie care au îmbogățit bogătanii planetei

    puteau sa puna statuia respectiva , fara sa o inlature pe cea a generalului . asa vor ei sa conduca lumea ? asta am mai vazut la talibani , criticati de toata lumea .

    1. ADICA , DA JOS UN ALB RAIOS , CA SA PUNA O NEGRESA !!! LA INDICATIILE ALTEI NEGRESE !!! ACUM AR TREBUI , PE BUNA DREPTATE , SA SE RASCOALE , SI POPULATIA ALBA !!! CA INTRE 1861 - 1865 , S-AU UMPLUT CAMPIILE SI PADURILE AMERICII , CU ALBI MORTI !!! CA NEGRII , SA POATA FACE AZI CE VOR !!! REZULTATUL ??? 75 % DINTRE PUSCARIASII AMERICII , SANT DINTRE CEI SUPRANUMITI , ''''''' DE CULOARE ''''''' !!! SI ASTA , IN PERMANENTA !!! NOROC , CU ALBII MUNCITORI , CARE ASIGURA UN ECHILIBRU !!! CA ALTFEL , CU NEGRII , NU VAD BINE AMERICA !!!

    Bine ca nu au pus statuia lui Lenin! Dar circul abia acum începe! Istoria lumii este o lunga lista de minciuni. Adevărul se strecura cum poate!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb