SUA va poziţiona armament în România

Alexandru Costea
Miscellanea #Apărare / 23 iunie 2015

SUA va poziţiona armament în România

SUA va pre-poziţiona tancuri, artilerie şi alte echipamente militare în şase state din Estul Europei, printre care şi România, a anunţat, azi, secretarul american al apărării, Ash Carter, potrivit Reuters.

Carter a anunţat că România şi-a dat acordul, alături de Polonia, Bulgaria, Estonia, Lituania şi Letonia, să găzduiască elemente din acest echipament. O parte din acest echipament va fi amplasat şi în Germania.

Un document pus la dispoziţie de armata americană arată că pre-poziţionarea SUA va include circa 250 de tancuri, vehicule de luptă a infanteriei Bradley şi obuziere autopropulsate.

Potrivit Reuters, cantitatea de echipament care va fi temporar mobilizată în fiecare ţară este suficientă pentru a echipa fie o companie, respectiv 150 de soldaţi, fie un batalion, respectiv 750 de soldari. Mare parte din acest echipament se află deja în Europa, spus oficialii citaţi de publicaţie.

Anterior, un oficial rus din Ministerul Apărării, citat de agenţia rusă Interfax, a declarat că staţionarea echipamentului american de tip greu în statele Baltice şi Europa ar reprezenta "cel mai agresiv pas al Pentagonului şi al NATO", de la Războiul Rece, potrivit Reuters.

"Rusia nu mai are nicio opţiune în afară de sporirea numărului de trupe şi forţe pe flancul de vest", a fost citat de Interfax Generalul Yuri Yakubov.

Informaţii despre o posibilă pre-poziţionare de armament american în România şi alte state est-europene au apărut pe surse în presa americană în ultimele două săptămâni şi au fost întâmpinate aspru de oficialii ruşi. Cea mai dură reacţie a venit din partea preşedintelui Vladimir Putin, care a anunţat că Rusia îşi va mări arsenalul nuclear.

Decizia SUA de a pre-poziţiona armament în estul Europei survine, potrivit Reuters, pe fondul îngrijorării faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina, dar şi ca urmare a intensificării războiului hibrid (informaţional, atacuri cibernetice, implicare politică etc) al Moscovei în statele din flancul estic al NATO.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ura! Am devenit colonie americana..sau doar sub ocupatie americana..Felicitari! De cand asteptam asta...Ati primit mult ptr asa o decizie onorati conducatori de tara? Sa fim linistiti cu totii ca americanii fix interesele Romaniei o sa le apere cu tancurile lor, asa-i? mai cumparam cateva avioane evident americane - posibil gata de casare sa iasa mai ieftin - si dormim linistiti,nu? De cand visa soldatu american sa moara in lupta aparand Romanica noastra draga...ca tot ie romanu frate cu amricanu sau cu neamtu, chiar hitlerist, sau cu cine e mai tare-n muschi la momemntu respectiv...Bravos natiune!

    1. Americanii nu or să apere interesele tale ci pe ale lor. De asta vor fi aici.

      Să fie foarte clar. Toată acestă isterie legată de invazia Rusiei este o invenție a unor elite/servicii/cancelarii. Scopul nu este de a te apăra de o invazie rusească pentru că nimeni nu este nebun să o facă (chiar Putin a spus asta). Prin punerea de tancuri în țările est-europene, mesajul are două ținte. Una este către Rusia: "mai ușor cu influența că eu sunt stăpân în colonia asta" (dacă ții minte cum americanii colonizau Vestul sălbatic și înfigeau steagul într-un teritoriu - se chema "land grabbing"). A doua țintă este chiar colonia care trebuie să înțeleagă că stăpânul este unul (și anume ăla cu tancurile pe teritoriul chipurile "suveran"). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb