Consiliul Judeţean Braşov a decis să nu se asocieze cu compania "Draco Carpat", condusă de scriitorul francez Jean Loup Sullitzer. Aceasta urma să exploateze mitul Dracula, în cazul în care Consiliul Judeţean aproba asocierea. Potrivit propunerii lui Sullitzer, CJ Braşov urma să primească 2% din acţiunile firmei şi să beneficieze de 20% din încasări.
Consiliul Judeţean Braşov desemnase, în urmă cu aproximativ două luni, o comisie care să negocieze cu scriitorul francez condiţiile în care urma să fie semnat protocolul de colaborare dintre CJ şi Draco Carpat. Aflând despre intenţia de exploatare a mitului Dracula, compania "Dracula Society" a notificat Consiliul Judeţean de existenţa unor mărci înregistrate la OSIM, prin care marca Dracula trece în proprietatea industrială a titularilor Lefter Ion-Cristian şi Latea Brandeş Ştefan. Aceştia susţineau în adresa trimisă CJ că marca Dracula a obţinut protecţia pe teritoriul României până în 2011.
Ieri, Toma Dobrogeanu, consilierul care a condus comisia de negociere, aprecia că "dacă ne băgam în afacerea asta nu cred că exista vreo instanţă din România să nu hotărască în favoarea noastră. Eu nu înţeleg de ce ne-am codit atât. Măcar oamenii ăştia au avut bunul simţ să încerce să se asocieze cu noi, spre deosebire de şmecherii ăia de la Bucureşti care s-au înregistrat cu marca fără nicio problemă". Dobrogeanu a demisionat din comisie înainte ca aleşii judeţeni să voteze asocierea.