SUMMIT-UL DUNĂRII Plan de acţiune pentru absorbţia fondurilor europene

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 9 noiembrie 2010

Plan de acţiune pentru absorbţia fondurilor europene

Comisia Europeană ameninţă cu reducerea alocărilor de fonduri dacă nu îmbunătăţim procesul de absorbţie

Nivelul scăzut de absorbţie a fondurilor europene în ţara noastră ar putea să fie rezolvat prin intermediul unui plan de acţiune convenit, ieri, de autorităţile noastre cu Comisia Europeană (CE).

Prezent la Bucureşti cu prilejul summit-ului Dunării, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a discutat despre slaba absorbţie a fondurilor europene cu preşedintele Traian Băsescu, existând chiar riscul unei alocări mai reduse în anii următori.

Jose Manuel Barroso a declarat, potrivit Agerpres: "Trebuie să grăbim fluxul pe fonduri europene, astfel încât ele să fie folosite la capacitate maximă. Am discutat cu preşedintele Traian Băsescu pentru a vedea cum putem să dăm un nou impuls în acest sens, pentru o nouă iniţiativă privind investiţiile UE. Aceas-ta implică un plan de acţiune pentru a grăbi furnizarea fondurilor şi o supraveghere politică sporită şi o asistenţă tehnică ulterioară, pentru a îmbunătăţi capacitatea de administrare la toate nivelurile". Preşedintele CE a adăugat că îi va trimite preşedintelui Băsescu, în săptămânile viitoare, o scrisoare în care îi va detalia acest plan.

Barroso: "Prioritatea noastră imediată, stabilizarea situaţiei economice"

Jose Manuel Barroso a precizat că a discutat cu Traian Băsescu şi modul în care pot fi protejate grupurile cele mai vulnerabile din societate, subliniind că fondurile europene pot juca un rol crucial în stimularea economiei şi reducerea sărăciei.

Jose Manuel Barroso a declarat: "Prioritatea noastră imediată este aceea de a aduce situaţia economică la un nivel de stabilitate. Ştim că România ia măsuri foarte dificile, foarte grele, dar alternativa ar fi una şi mai dificilă. Cheia problemelor este de a menţine cursul şi de a consolida măsurile de implementare fiscale şi structurale de care ţara are nevoie, pentru că fără aces-te măsuri România nu va putea progresa din punct de vedere economic şi nu va putea depăşi această situaţie".

UE ne va ajuta cu experţi

Preşedintele Traian Băsescu a sus-ţinut, la rândul său, că oficialul european a dat asigurări că există "maximă dorinţă" din partea Comisiei Europene pentru a pune la dispoziţia Guvernului experţi în domeniul atragerii de fonduri europene.

Traian Băsescu a declarat: "Un subiect aparte l-a constituit faptul că România are o foarte slabă absorbţie a fondurilor europene, ceea ce o pune sub riscul ca, în viitor, să aibă alocări mult mai mici. Din acest punct de vedere, domnul preşedinte Barroso ne-a asigurat că există maximă dorinţă a Comisiei Europene de a pune la dispoziţia Guvernului României experţi pentru a sprijini absorbţia fondurilor europene".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb