Totalul taxelor plătite de operatorii de jocuri de noroc, la 28 iunie 2019, se ridică la peste 894 milioa-ne lei, din care contravaloarea taxelor pentru jocurile de noroc 844, 47 milioane, după cum ne-au transmis reprezentanţii ANAF.
Aceşti bani provin din taxele pentru organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, datorate până la 01.01.2014, care sunt în sumă de minus 108.230 lei, taxele pentru jocurile de noroc plătite în contul unic 1.125 lei, regularizările periodice ale taxei anuale de autorizare a jocurilor de noroc - aproape 173,5 milioane lei, sumele încasate de organizatorii jocurilor de noroc din taxa de acces - 8,64 milioane, taxa pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc - 19,4 milioane lei, taxa anuală pentru obţinerea autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc- 527, 68 milioane lei, taxa specială pentru videoloterie -16,76 milioane, taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slotmachine -71,4 milioane lei, taxele administrative pentru solicitarea licenţei pentru jocurile de noroc la dis-tanţă- 478.301, taxa lunară aferentă taxelor de participare - 26,7 milioane lei.
De asemenea, conform sursei citate, din taxa de timbru social asupra jocurilor de noroc au fost încasate 1,99 milioane lei, impozitul pe veniturile din jocurile de noroc adus la buget 49,25 milioane lei, iar impozitul pe veniturile obţinute la jocuri de noroc practicate în România de persoane fizice nerezidente - 451.927 lei.
ANAF ne-a transmis: "Rezultatul fiscal se calculează ca diferenţă între veniturile şi cheltuielile înregistrate conform reglementărilor contabile aplicabile, din care se scad veniturile neimpozabile şi deducerile fiscale şi la care se adaugă cheltuielile nedeductibile.
La stabilirea rezultatului fiscal se iau în calcul şi elemente similare veniturilor şi cheltuielilor, precum şi pierderile fiscale care se recuperează în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Rezultatul fiscal pozitiv este profit impozabil, iar rezultatul fiscal negativ este pierdere fiscală.
De asemenea, în ceea ce priveşte anumite categorii de contribuabili, cum ar fi cei care desfăşoară activităţi de natura barurilor de noapte, cluburilor de noapte, discotecilor sau cazinourilor, inclusiv persoanele juridice care realizează aceste venituri în baza unui contract de asociere, şi în cazul cărora impozitul pe profit datorat pentru aceste activităţi este mai mic decât 5% din veniturile respective, sunt obligaţi la plata impozitului în cotă de 5% aplicat acestor venituri înregistrate".
Organizarea şi exploatarea activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României se desfăşoară în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificările şl completările ulterioare.