La Vodafone, aspirăm către o lume în care nimeni nu este lăsat în urmă, iar promisiunea noastră este să conectăm cât mai mulţi oameni şi cât mai multe companii pentru un viitor mai bun pentru toţi şi pentru oportunităţi egale într-o lume digitală. Credem în colaborarea cu societatea în ansamblul său pentru a reduce decalajele digitale. Împreună cu autorităţile, putem contribui la construirea unei societăţi mai puternice prin adoptarea de noi tehnologii, oferind soluţii digitale de ultimă generaţie pentru domenii cheie, precum educaţie, sănătate, oraşe inteligente şi comunităţi conectate.
Digitalizarea conduce la îmbunătăţirea eficienţei, accesibilităţii şi disponibilităţii serviciilor de sănătate, accesul facil la educaţie şi resursele valoroase de învăţare, dar şi la conectarea oraşelor inteligente, cu beneficii tangibile în viaţa locuitorilor. Digitalizarea are toate premisele de a avansa semnificativ, cât timp catalizatorul PNRR este folosit inteligent şi propulsează România dincolo de provocările evolutive ale prezentului.
• Investiţiile în infrastructurile digitale, cheia dezvoltării viitorului sistem de sănătate
Studiile arată că o creştere cu doar 5% a adopţiei tehnologiei de telemedicină ar putea aduce o reducere imediată cu 4% a costului îngrijirii pacienţilor. Asistenţa medicală conectată ar trebui să fie standardul în toată Europa şi, după cum au demonstrat eforturile sale din timpul pandemiei, Vodafone continuă să fie lider global în conectivitate pentru e-sănătate.
Catalizatorul unor servicii de sănătate mai eficiente este reprezentat de investiţiile în infrastructurile digitale, cheia dezvoltării viitorului sistem de sănătate. Digitalizarea deschide calea către o asistenţă medicală mai bună, mai eficientă şi mai incluzivă, putând aborda provocările cu care se confruntă serviciile de sănătate. Digitalizarea le va permite medicilor să desfăşoare activităţi de diagnostic la domiciliul pacientului, pe tiparul soluţiei de telemedicină al cărei pionier este deja de ani buni Vodafone România, să permită monitorizarea continuă de la distanţă, să reducă povara pentru unităţile spitaliceşti şi să îmbunătăţească, per total, calitatea actului medical.
• Educaţia digitală contribuie la reducerea decalajelor
Pentru a contribui la construirea unor sisteme de educaţie digitală accesibile pentru toţi, Vodafone investeşte în serviciile de conectivitate şi a dezvoltat soluţii complete de învăţare digitală pentru studenţi şi profesori, ce includ conectivitate şi instrumente digitale, dezvoltând, în acelaşi timp, competenţe digitale.
Una dintre iniţiativele noastre este Şcoala din Valiză. Condus de Fundaţia Vodafone România, acesta este un proiect care sprijină educaţia digitală pentru a contribui la reducerea decalajului dintre comunităţile urbane şi cele rurale. Proiectul constă în furnizarea gratuită a unei "valize" IT ce conţine tablete, laptop-uri şi echipament pentru conexiunea la internet, dar şi în asigurarea accesului la conţinut educaţional digital, totul integrat într-o platformă de eLearning modernă.
La nivelul Grupului Vodafone, conectăm 1,5 milioane de studenţi din 3.700 de instituţii de învăţământ din Europa cu ajutorul soluţiei noastre de clasă digitală, o soluţie completă pentru instituţiile de învăţământ care asigură accesul la tehnologie pentru elevi şi profesori.
• Oraşele inteligente îmbunătăţesc viaţa oamenilor
Peste 80% din populaţia Europei trăieşte în oraşe, iar gestionarea eficientă a vieţii urbane va fi o componentă cheie a îmbunătăţirii calităţii vieţii şi a creării unei societăţi mai durabile, mai ecologice şi mai bine pregătite pentru viitor, lucru ce denotă un potenţial ridicat evolutiv al componentei Smart City. În prezent doar un număr foarte restrâns dintre oraşele României a adoptat sau a început să aplice o strategie de digitalizare.
Integrarea tehnologiei şi a soluţiilor digitale îmbunătăţesc eficienţa serviciilor mari consumatoare de energie, cum ar fi transporturile publice, reţelele rutiere şi iluminatul stradal. Vodafone lucrează cu multe oraşe din Europa pentru a oferi soluţii digitale ce le permit autorităţilor locale să facă faţă acestor provocări.
Mai mult, realizarea unei tranziţii corecte şi sustenabile către o Europă neutră din punct de vedere climatic până în 2050 necesită acţiuni şi investiţii în soluţii digitale în mai multe sectoare, inclusiv în tot ce înseamnă management urban, cu un accent sporit pe componenta inteligentă. Vodafone este lider global de soluţii IoT, fiind, astfel, optim poziţionat pentru a contribui la tranziţia ecologică prin conectivitate şi pentru a îmbunătăţi vieţile comunităţilor urbane, prin integrarea tehnologiei în managementul oraşelor.