ZIARUL BURSA

30 mai 2022
Ediţia din 15.08.2024
Energia - piatra de moară de gâtul Europei

VIDEOCONFERINŢA "CONSECINŢELE ECONOMICE ALE RĂZBOIULUI" Energia - piatra de moară de gâtul Europei

Mihai GongoroiInternaţional / 30 mai 2022

O componentă majoră a inflaţiei pe care o resimţim astăzi este generată de preţul energiei, ceea ce a dus la o reconsiderare a investiţiilor în domeniul nuclear şi la concluzia că este nevoie de şi mai multă energie verde care să înlocuiască gazele importate din Rusia este unul din mesajele principale pe care le-au transmis, săptămâna trecută, oficialii guvernamentali şi experţii în energie care au participat la videoconferinţa organizată de ziarul BURSA sub titlul "Consecinţele economice ale războiului".

Propaganda este aproape de capitulare în Ucraina

Călin RecheaInternaţional / 30 mai 2022

Călin Rechea

În timp ce Armata Ucrainei se retrage victorioasă către Kiev şi înaintează glorioasă către Moscova, după cum lasă să se înţeleagă liderii politici, în presa occidentală se amplifică un curent defetist de neînţeles, cel puţin din perspectiva numeroaselor ştiri privind pierderile de soldaţi şi tehnică militară ale Rusiei, publicate de aceeaşi presă în ultimele luni.

Creşterea şi descreşterea Rusiei putiniste

Cristian PîrvulescuEditorial / 30 mai 2022

Cristian Pîrvulescu

Armata rusă luptă cu disperare în Donbas pentru a obţine o victorie militară asupra Ucrainei care să salveze poziţia "ţarului" Putin. Personalizarea puterii din Rusia a distrus orice organizare instituţională şi expune ţara la o prăbuşire ca aceea de după 1917. La 105 de ani de la căderea ultimului Romanov ca urmare a eşecului militar din Primul război Mondial - pe care tot Rusia îl generase pe fondul crizei din iulie 1914 cu iluzia unei victorii rapide - urmaşul său la Kremlin, Vladimir Putin, se află într-o situaţie asemănătoare.

Piratat în bits şi în bucate. Ce putem învăţa dintr-un exemplu de spionaj de afaceri?

SUPLIMENT IC&T Piratat în bits şi în bucate. Ce putem învăţa dintr-un exemplu de spionaj de afaceri?

Jack Schafer, Marvin KarlinsCompanii / 30 mai 2022

1. Introducere  

Pe măsură ce stocarea de informaţii confidenţiale şi de brevete pe computerele companiei devine o practică comercială standard, nevoia de securitate cibernetică devine din ce în ce mai importantă [1] [2].

Această necesitate a fost evidenţiată din cauza numeroaselor breşe de securitate în care au fost implicate companii bine cunoscute publicului, printre care Adobe, eBay, Equifax, LinkedIn şi Yahoo [3] [4].

Lucian Peticilă

SUPLIMENT IC&T "Anul 2022 se află sub semnul incertitudinii"

Companii / 30 mai 2022

(Interviu cu Lucian Peticilă, CEO Visual Fan)  

Reporter: În ce mod este afectat sectorul ITC de conflictul de la graniţă?

Lucian Peticilă: Este adevărat faptul că suntem martorii unor evenimente istorice pe care nu ni le-am fi imaginat cu câţiva ani în urmă. Începutul anului 2022 se află sub semnul impredictibilităţii din cauza valului cinci pandemic, însă contextul geopolitic actual şi situaţia de securitate incertă ne-au demonstrat faptul că pandemia nu va reprezenta în 2022 principalul factor generator al unui mediu ostil la nivel global şi că este necesar să facem faţă unor provocări total diferite faţă de cele de până acum.

Sursa foto: facebook / Ministerul Apărării Naţionale, România

ÎN CONTEXTUL RĂZBOIULUI DIN UCRAINA Vasile Dîncu forţează mărirea salariilor militarilor

George MarinescuPolitică / 30 mai 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naţionale, a iniţiat şi a trimis spre consultare şi completare instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se doreşte creşterea considerabilă a veniturilor salariale ale angajaţilor din cadrul ministerului de resort, precum şi a angajaţilor din celelalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Viorel Costea

SUPLIMENT IC&T "Sectorul IT va rămâne unul stabil"

Companii / 30 mai 2022

(Interviu cu Viorel Costea, CEO Roweb) 

Reporter: Pandemia este pe cale să devină istorie, războiul din Ucraina ocupă în acest moment agenda globală. Cum afectează acest conflict sectorul dumneavoastră de activitate?

Viorel...

Muzeul Satului, pregătit pentru Ziua Copilului

Muzeul Satului, pregătit pentru Ziua Copilului

O.D.Miscellanea / 30 mai 2022

Muzeul Satului este pregătit pentru Ziua Copilului. Uliţa copilăriei poate fi realitate măcar pentru o zi. Mai multe ateliere de creaţie, unde copiii vor învăţa să decoreze turta dulce, să picteze, să modeleze lutul şi să confecţioneze zmee, vor...

Veste bună pentru profesorii debutanţi

EDUCAŢIE Veste bună pentru profesorii debutanţi

O.D.Miscellanea / 30 mai 2022

Profesorii debutanţi au motive de speranţe "financiare" după ultimul anunţ al ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Ministrul şi-a prezentat, săptămâna trecută, bilanţul la şase luni de guvernare, context în care a solicitat ca domeniul...

MACRO NEWSLETTER 30 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 30 mai 2022

Macroeconomie / 30 mai 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală până la 6,2% în aprilie 2022, de la 6%, pe fondul unei creşteri anuale de 9,3% a creditului guvernamental, după un avans de 10,1% în luna anterioară, şi a unui avans de...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo