SUPLIMENT PREŢUL SĂNĂTĂŢII "Există o lipsă acută de conştientizare a beneficiilor serviciilor spa"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 14 martie

"Există o lipsă acută de conştientizare a beneficiilor serviciilor spa"

(Interviu cu Andrei Rusu, directorul general al Ensana Hotels Sovata)

"Un centru spa real este o oază de relaxare, cu puţin zgomot, multă lumină şi un număr larg de proceduri de relaxare"

Piaţa spa din România se dezvoltă în mod constant, iar numărul investiţiilor în centrele de profil a crescut în ultimii ani, ne-a declarat Andrei Rusu, directorul general al Ensana Hotels Sovata, menţionând că este necesară o mai mare promovare a serviciilor furnizate de acestea, astfel încât informaţia să ajungă la un număr cât mai mare de persoane şi să se pună accentul pe efectul benefic al acestor tratamente.

Reporter: Cum arată piaţa locală a centrelor spa? Ce avantaje avem faţă de alte ţări europene şi care sunt aspectele ce ne lipsesc sau care ar trebui îmbunătăţite?

Andrei Rusu: Piaţa spa din Româ­nia se dezvoltă în mod constant, întrucât vine să răspundă nevoii de relaxare şi de îngrijire fizică şi mentală a omului modern. Numărul investiţiilor în centrele spa a crescut în ultimii ani. Unul dintre avantajele pe care le avem faţă de alte ţări europene este marea varietate de servicii atât în nivelul de confort al centrelor ce prestează serviciile, cât şi în varietatea acestor servicii - tratamente pentru probleme cardiovasculare, reumatologice, ginecologice, gastro-intestinale. Un alt aspect este varietatea largă de resurse naturale pe care le deţine România. Chiar dacă piaţa arată o dezvoltare, este încă o lip­să acută în conştientizarea acestor servicii. Ar trebui o mai mare promovare a acestora, ca informaţia să ajungă la un număr cât mai mare de persoane şi să se pună accentul pe efectul benefic al acestor tratamente.

Reporter: Ce nu trebuie să îi lipsească unui centru spa? Cum recunoaştem un centru spa real?

Andrei Rusu: Dintr-un centru spa nu pot sa lipsească o varietate de bazine şi piscine (de wellness, jacuzzi, cu ape vindecătoare), precum şi saune de mai multe feluri. Un centru spa real este o oază de relaxare, cu puţin zgomot, multă lumină şi de preferat oferă un număr larg de proceduri de relaxare.

"Un sejur de câteva zile la un centru spa relaxează trupul şi mintea"

Reporter: Care sunt beneficiile spa-ului şi cât de des ar trebui să trecem pe la astfel de centre?

Andrei Rusu: Un sejur de câteva zile la un centru spa relaxează trupul şi mintea; ne reîncărcăm cu energie, lăsăm stresul la o parte. Este de recomandat un sejur de 3-4 zile o dată pe lună.

Reporter: Cum a evoluat piaţa locală de wellness în 2023 şi cum estimaţi că va fi dinamica acesteia în 2024?

Andrei Rusu: În Romania, în anul 2023, creşterea pieţei a arătat o uşoară încetinire, fapt ce poate fi cauzat şi de ridicarea completă a restricţiilor (covid) faţă de anul 2022 spre locaţiile exotice. Pentru anul 2024 estimăm că va începe să crească din nou.

Reporter: Care sunt constrângerile cu care se confruntă piaţa de profil, în prezent?

Andrei Rusu: Lipsa de conştientizare a oamenilor despre existenţa centrelor de spa şi beneficiile acestora asupra sănătăţii. Lipsa "culturii de spa" - adică de a beneficia de servicii de spa pentru relaxare şi reîncărcare.

"Ne putem aştepta la apariţia mai multor centre spa împreună cu unităţi de cazare în categoria lux"

Reporter: Care sunt tendinţele actuale pe această piaţă, respectiv aşteptările pentru anii viitori?

Andrei Rusu: Chiar dacă într-un ritm mai lent decât înainte de pandemie, piaţa este în creştere şi ne putem aştepta la apariţia mai multor centre spa, împreună cu unităţi de cazare în categoria lux.

Reporter: Ce servicii de wellness oferiţi şi care sunt cele mai solicitate? Cărui public vă adresaţi?

Andrei Rusu: Hotelurile noastre dispun de numeroase bazine cu apa dulce (bazin de înot, piscină de wellness, jacuzzi, baie Kneipp alternantă pentru picioare), diferite saune şi o gamă largă de tratamente/proceduri de relaxare.

Reporter: Ce investiţii aţi realizat în centrul dumneavoastră de wellness? Cum aţi dezvoltat afacerea şi ce aveţi în plan pe mai departe?

Andrei Rusu: Începând cu anul 2003, când s-a redeschis Hotelul Sovata complet renovat, periodic am avut noi investiţii pentru a renova şi celelalte două hoteluri, acestea fiind interconectate între ele, crearea unui nou centru spa în cadrul Hotelului Ursina. Astfel s-a renovat complet Hotelul Brădet şi Ursina (fostul Făget), iar în viitorul apropiat urmează renovarea holului hotelului Sovata şi construcţia noilor complexe de cazare şi totodată lărgirea centrulul spa.

Reporter: Ce potenţial de dezvoltare are, per ansamblu, piaţa locală de spa?

Andrei Rusu: Aşa cum viaţa oamenilor devine din ce în ce mai stresantă, rapidă şi nerabdătoare, cu atât mai mare va fi nevoia de centre spa pentru un pic de relaxare, revigorarea organis­mului, de a scăpa pentru câteva zile de cotidian. Astfel, piaţa locala de spa îşi va continua creşterea şi în anii ce urmează.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb