SUPLIMENT TABAC Cazuri semnificative de contrabandă

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Contrabanda / 21 februarie 2011

Acţiunile IGPF sunt derulate în zona de competenţă a Poliţiei de Frontieră, puncte de trecere a frontierei şi zona de frontieră (30 km). Anul trecut, s-au evidenţiat câteva cazuri semnificative de contrabandă.

ALBIŢA (VASLUI), noaptea de 4 spre 5 martie

Cea mai mare captură de ţigări de anul trecut a fost înregistrată la Albiţa, judeţul Vaslui, în noaptea de 4 spre 5 martie, potrivit IGPF. Un moldovean care conducea un autocamion cu remorcă circula pe ruta Republica Moldova - Turcia şi era încărcat cu ţevi metalice de la o firmă din Ucraina pentru o societate comercială din Turcia. La controlul vamal s-a constatat că, pentru a jus-tifica greutatea transportului, pe osiile autocamionului erau legaţi mai mulţi saci de nisip.

În urma unui control, au fost descoperite în compartimentul de marfă, în loc de bunurile menţionate în documente, 694.370 de pachete de ţigări "Doina", "Plugarul" şi MT, pentru care şoferul nu poseda documente justificative de provenienţă şi transport.

BECHET (DOLJ), 30 mai

La finalul lunii mai 2010, la Bechet (Dolj) s-a prezentat pentru control o persoană cu cetăţenie lituaniană, la volanul unui autocamion care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 18.740 kg de portocale din Grecia, pentru o societate din Letonia.

Politiştii de frontieră şi inspectorii vamali au constatat, însă, că printre cutiile cu portocale se găseau, ascunse prin metoda "capac", 256.978 pachete de ţigări marca M1.

GIURGIU, 9 octombrie

La începutul lunii octombrie a anului trecut, un cetăţean grec ce conducea un autocamion încărcat, conform documentelor de însoţire a mărfii, cu cosmetice din Grecia pentru o firmă din Ungaria, transporta şi 450.000 pachete de ţigări marca KAIF, pentru care şoferul nu poseda documente justificative de provenienţă şi transport.

GIURGIU, 9 octombrie

În aceeaşi zi, un şofer grec al unui autocamion înmatriculat în Româ-nia, ajuns în apropierea liniei de control din Giurgiu Rutier, a abandonat maşina şi a încercat să fugă spre Bulgaria. La controlul corporal efectuat, asupra bărbatului au fost găsite certificatele de înmatriculare şi documentele de însoţire a mărfii ce aparţin autocamionului din care acesta a fugit.

Potrivit acestora, cetăţeanul grec transporta produse cos-metice (şerveţele demachiante) din Grecia pentru o firmă din România. În tir erau ascunse, fiind transportate ilegal, şi 427.000 pachete de ţigări marca MATCH.

În toate cazurile, ţigările au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferilor de autocamioane li s-au întocmit dosare penale.

Argoul contrabandiştilor pentru mărcile de ţigări: "lemne", "palme", "pământ", "arătură"

Contrabandiştii de ţigări au dezvoltat un argou: < Vice > pentru Viceroy, < Doiniţa > pentru Doina, < Mama, Tata > pentru MT, < Arătură > sau < Pământ > pentru Plugarul, < Palme > pentru Pall Mall, < Lemne > pentru LM.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb