SUPLIMENT WELLNESS / ANA HOTELS: "Domeniul wellness, pe un trend constant crescător, în ultimii doi ani"

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 10 februarie 2020

"Domeniul wellness, pe un trend constant crescător, în ultimii doi ani"

Reporter: Cum a evoluat cererea din partea consumatorilor de tratamente wellness?

Ana Hotels: Cererea consumatorilor de wellness urmează un trend constant crescător, semnificativ în ultimii doi ani. Presiunea provocărilor sociale, profesionale şi familiale/personale este din ce în ce mai intensă, uneori copleşitoare, iar urmările stresului prelungit îşi fac apariţia cu o frecvenţă crescută. Sunt afectatate în special persoanele cu vârstă cuprinsă între 30 şi 50 ani, dar nici tinerii nu sunt feriţi de aceste pericole. Dacă nu se intervine în timp util, ins­talarea sindromului burnout este inevitabilă, sindrom care în 2019 a fost încadrat la categoria boală şi tratată ca atare de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Drept urmare, oaspeţii noştri, şi în special cei mai tineri, devin tot mai conştienţi de necesitatea relaxării şi detaşării periodice din stresul cotidian şi iau în serios măsurile de prevenţie. Fie că iau o pauză mai lungă şi aleg un pachet medical pentru ameliorarea unor disfunc­ţii/afecţiuni sau un pachet de relaxare, fie că evadează în week-end sau vin pentru a beneficia de mare şi soare, marea majoritate optează pentru tratamente wellness în Spa-ul nostru, având la dispoziţie o ofertă bogată de masaje de relaxare, terapii ayurvedice, masaje tradiţionale orientale sau din insulele Pacificului, ritualuri coporale, tratamente faciale, şedinţe de Yoga, Pilates, etc.

 Reporter: Care sunt tendinţele din industrie?

Ana Hotels: Tendinţele la nivelul ţării noastre urmează trendurile remarcate la nivel european şi mondial. Consumatorii de turism, altfel decât cel clasic, cresc numeric şi sunt din ce în ce mai sofisticaţi, cu aşteptări şi preferinţe complexe şi îşi doresc o experienţă individualizată şi autentică. Aceştia optează din ce în ce mai mult pentru destinaţii complete şi complexe care să le furnizeze confort, emoţii, sentimente pozitive şi durabile, igienă impecabilă, pe scurt, experienţa stării de bine. Doresc să fie consideraţi şi trataţi ca oas­peţi, nu ca şi clienţi, vor să se simtă înconjuraţi de atenţie, solicitudine, căldură, bunăvoinţă, de un mediu prietenos şi sănătos.

Din discuţiile cu oaspeţii noştri se desprinde concluzia că ne-au ales pentru că le oferim atât o componentă medicală importantă, consultaţii medicale de înalt profesionalism, terapii diverse care utilizează factorii naturali şi unici ai zonei - nămolul şi apa din Lacul  Techirghiol - aplicate de o echipă de profesionişti selectaţi după criterii serioase, cât şi terapii şi ritualuri wellness şi de înfrumuseţare, drept urmare profilul de Spa Medical reprezintă pentru noi un avantaj.

Turismul de sănătate, mai ales dacă se combină cu cel de wellness, se dezvoltă mai repede decât turis­mul în general, susţinut fiind de realitatea că măsurile de prevenţie scad riscul de îmbolnăvire, cresc calitatea vieţii şi reduc costurile. Ne distingem prin abordarea holistică a oas­peţilor noştri.

Nu există o graniţă între terapiile medicale şi terapiile şi ritualurile de wellness, ele se întrepătrund şi se combină armonios. În mod cert este mai uşor să ameliorăm o disfuncţie sau afecţiune dacă simultan relaxăm corpul fizic şi mental şi refacem echilibrul organismului văzut în ansamblu. În ultimii ani, numărul oas­peţilor cu vârstă de sub 40 de ani care au beneficiat de oferta noastră de terapii şi ritualuri wellness a crescut considerabil.

În alegerea locaţiei s-au orientat după experienţele anterioare personale sau ale prietenilor, cunoştinţelor, după reviews de pe internet, din social media şi cei mai mulţi îşi conturează singuri proiectul de vacanţă şi fac rezervările direct la destinaţie (proporţia ar fi de 70% rezervări individuale şi 30% prin agenţii şi turoperatori). În plus, criza economică şi repercursiunile ei asupra puterii de cumpărare fac ca oaspeţii să fie mult mai atenţi la preţuri. Calitatea serviciilor cuprinse în produsul achiziţionat este esenţială, un raport foarte bun calitate-preţ ne fidelizează oaspeţii.

A crescut constant preferinţa pentru terapiile efectuate manual în detrimentul celor care utilizează echipamente, pentru că nimic nu poate înlocui atingerea mâinilor terapeutului, emoţia care se transmite, comunicarea care se crează între oaspete şi terapeut. În acelaşi timp, clienţii apreciază din ce în ce mai mult serviciile bazate pe produse naturale şi organice fără conservanţi şi amelioratori (E-uri) şi devin din ce în ce mai atenţi la sănătatea mediului, în special consumatorii de Spa tineri. Aici intervine nivelul de educaţie şi instruire al oaspetelui, definitoriu pentru grija faţă de mediul înconjurător şi natură în general.

Pentru oaspeţii noştri, pe lângă calitatea serviciilor SPA, este important şi ambientul intern al destinaţiei: condiţiile de cazare, curăţenia, calitatea meselor, diversitatea meniului (vegan, bio, detox, tradiţional, etc), serviciile bar şi restaurant, amabilitatea personalului, existenţa unei grădini interioare superbe şi foarte bine întreţinute, piscinele exterioare (una cu  cu apă dulce şi una cu apă sărată de lac încălzită la 26< C unde se efectuează oncţiunile cu nămol rece), etc.

Calitatea mediului exterior locaţiei este şi ea un factor important în opţiunile de vacanţă ale oaspeţilor nostri şi se reflectă deseori în comentariile din chestionarele de satisfacţie sau din mediul online. Reabilitarea falezei şi zonei de promenadă ale staţiunii Eforie Nord, în curs de realizare, va creşte interesul şi adresabilitatea către Ana Hotels Europa.

 Reporter: Ce facilităţi de well­ness puneţi la dispoziţia turiştilor?

Ana Hotels: ANA ASLAN HEALTH SPA este o oază de calm şi linişte, creează ambientul cald şi condiţiile necesare pentru ca oaspeţii săi să nu mai simtă presiunea timpului şi să regăsească starea de bine. Oferim, prin combinaţia perfectă între modern şi tradiţie, sănătate, relaxare şi frumuseţe. Oaspeţi din ce în ce mai tineri iau o pauză de relaxare şi sănătate, fie vin singuri să-şi încarce rezervele de energie, fie cu familia ca o terapie de grup, dorind să compenseze timpul limitat pe care îl petrec alături de cei dragi.

Apropierea de mare, vecinătatea Lacului Techirghiol, factorii de cură naturali, serviciile unice oferite de o echipă de profesionişti cu experienţă sunt câteva din argumentele cu care ne dorim să-i cucerim şi să-i fidelizăm pe oaspeţii noştri. Ofertele noas­tre sunt veritabile escale de relaxare şi bien-etre ale trupului şi spiritului bazate pe cultura şi tradiţia balneară, 2100 mp sunt dedicaţi exclusiv stării de bine. Suntem singurul Spa de pe litoral care pune la dispoziţie două piscine cu apă sărată din Lacul Techirghiol, una exterioară recent inaugurată, încălzită la 26< C (pe marginea căruia se efectuează oncţiunile cu nămol rece într-un ambient de patru stele) şi una interioară terapeutică încălzită la 32-33< C. Zona indoor Aqua Salty Delight cuprinde şi două saune (una finlandeză şi una umedă), o fântână de gheaţă, o piscină pentru copii.

La Ana Aslan Health Spa încercăm să identificăm nevoile oaspeţilor noştri, verigile slabe şi să potenţăm, să stimulăm dorinţa de schimbare.

Organizăm periodic întâlniri şi mese rotunde cu specialişti invitaţi în care abordăm diverse teme de larg interes care gravitează toate în jurul STĂRII DE BINE - alimentaţia sănătoasă, sucoterapia, enzimoterapia (importantă enzimelor în sănătate), importantă unei vieţi active (practicarea exerciţiilor fizice în mod regulat), importantă meditaţiei şi a intros­pecţiei, reîntoarcerea la natură, utilizarea de remedii naturale şi organice pentru a ne menţine tinereţea, frumuseţea şi vitalitatea, etc.

Organizăm clase de yoga, stretching, de învăţare şi conştientizare a posturii corecte a corpului, informări despre suplimentele alimentare cu dezbateri pro şi contra, etc.

Oaspeţilor care doresc să-şi recapete greutatea ideală pentru a le spori încrederea în sine şi să elimine toxinele acumulate prin alimentaţie dezechilibrată, fumat şi stres, le oferim diete alimentare personalizate, diete cu sucuri naturale, asociate cu programe intense de hidroterapie, nămol, masaje variate, gimnastică în apă şi la sala, ritualuri complexe corporale şi tratamente facile cu efecte remarcabile într-un timp scurt. 

Noi ridicăm răsfăţul la rang de rege. Vindecăm, relaxăm şi ne ocupăm de frumuseţea trupului şi a spiritului. Ne întoarcem la natură şi o rugăm să ne împrumute remediile sale miraculoase pentru a vă relaxa şi a vă reda stima de sine, serenitatea şi bucuria de a trăi.

Terapiile cu nămol de Techirghiol, ritualuri cu miere organică, tratamente cu foiţe de aur sau pulbere de diamant cu efecte anticelulitice şi de modelare corporală, peelinguri corporale cu săruri marine şi zahăr brun combinate cu uleiuri esenţiale şi ierburi aromatice, cu scorţişoară şi ghimbir, cu pudră de alaun şi lăptişor de matcă, împachetările cu unturi organice de shea, cocos, măştile corporale cu argilă, portocală, iederă, curcumă, alge marine, sunt doar câteva  dintre ofertele noastre destinate tonifierii şi revitalizării corpului, eliminării toxinelor şi eliberării stresului.

Masajul cu beţe de bambus e în unele cazuri dureros, dar elimină eficient celulita.

Reflexoterapia plantară, drenajul limfatic manual şi masajul cu pietre vulcanice întăresc sistemul imunitar, echilibrează energiile şi chakrele.

Masajele indiene ayuredice, masajul Shirodhara purifică corpul, eliberează tensiunile, oboseala, insomnia, depresia.

Masajul scalpului şi al regiunii cervicale vă relaxează total şi vă transpune în alte dimensiuni temporale.

Masajul cu scoici naturale calde, masajul hawaian Lomi Lomi (al mâinlor iubitoare), masajul delicat cu lumânări topite, sunt alte exemple de răsfăţuri totale.

În sala de fitness dotată cu echipamente pentru toate grupele musculare, kinetoterapeuţi calificaţi creează programe personalizate de antrenament şi urmăresc îndeaproape aplicarea lor, ajutând la refacerea tonusului şi a rezervelor de energie.

 Reporter: Ce investiţii aveţi în plan?

Ana Hotels: În 2020 vom finaliza amenajarea unui spaţiu destinat terapiilor de cuplu. Ritmul din ce în ce mai alert al vieţii cotidiene, provocările de tot felul, reducerea drastică a timpului destinat familiei, partenerului de viaţă, prietenilor favorizează însingurarea şi retragerea în sine. O experienţă Spa în doi poate redeschide canalele de comunicare şi repune relaţiile în tiparele fireşti. Vom achiziţiona echipamentul de terapie TECAR, o metodă inovativă ce foloseşte energia electromagnetică pentru a stimula procesele naturale de vindecare, cu aplicabilitate şi în estetică corporală (prin drenaj limfatic) şi facială.

Noutatea în rândul echipamentelor de fizioterapie, este combina de electroterapie multifuncţională de ultimă generaţie.

Vom echipa unul din cabinetele de masaj cu un echipament wellness Vichy-Emotion Spa, un pat special cu pernă de apă şi cromoterapie utilizat în special pentru ritualuri corporale şi masaje tradiţionale.

Sala de fitness va fi dotată cu un aparat multifuncţional nou.

Pregătirea profesională continuă a membrilor echipei noastre este o prioritate. Investim periodic în serii de cursuri şi seminarii pe teme diverse, susţinute de cei mai buni traineri din industria Spa.

Reporter: Vă mulţumesc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb