Unii dintre cei mai importanţi acţionari ai Deutsche Börse AG, operatorul Bursei de Valori din Frankfurt, avertizează managementul să nu plătească mai mult decât merită fuziunea cu London Stock Exchange Group Plc (LSE - operatorul bursei londoneze), în cazul în care va apărea o ofertă rivală, spun surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Potrivit acestora, unii investitori importanţi ai LSE vor deja ca Deutsche Börse să vină cu o ofertă mai mare.
Oficialii Deutsche Börse şi LSE au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele publicate de Bloomberg.
Informaţia vine după ce, luna aceasta, operatorul bursier american Intercontinental Exchange Inc. a informat că analizează posibilitatea lansării unei oferte de preluare pentru bursa londoneză, urmărind să împiedice planul de fuziune dintre LSE şi Deutsche Börse. Ulterior, însă, Deutsche Börse şi LSE au anunţat în mod oficial că au ajuns la un acord de fuziune.
Conform înţelegerii dintre părţi, acţionarii Deutsche Börse vor deţine 54,4% din acţiunile noii entităţi, în timp ce investitorii LSE vor controla restul de 45,6%.
Tranzacţia cu Deutsche Börse evaluează LSE la 8,9 miliarde de lire sterline (12,6 miliarde de dolari), conform datelor Bloomberg.
Unii acţionari majori ai Deutsche Börse acceptă logica fuziunii cu LSE pentru crearea celui mai mare operator bursier din Europa, dar sunt îngrijoraţi că autorităţile de reglementare nu vor aproba tranzacţia, conform surselor. Obţinerea aprobării autorităţilor de reglementare este motiv de îngrijorare şi pentru investitorii de pe pieţe, întrucât discuţiile din jurul acestei tranzacţii ar putea genera luni de incertitudini, care vor afecta preţul acţiunilor celor două burse.
Amintim că şi la Londra există îngrijorări cu privire la fuziunea Deutsche Börse - LSE. Conform presei britanice, parlamentari şi întreprinzători din ţară au avertizat că fuziunea va fi rea pentru centrul financiar al Londrei, astfel că au îndemnat ministerele şi autorităţile de concurenţă să o blocheze.
Totodată, parlamentarul John Redwood a declarat că LSE este un activ naţional extrem de valoros, iar acţionarii bursei trebuie să se gândească "foarte atent" cu privire la vânzarea pieţei, respectiv la sacrificarea controlului acesteia.