Surse: "Mercedes pregăteşte noi investiţii de 24 milioane de dolari şi o nouă gamă de maşini"

T.B.
Companii / 8 ianuarie

Surse: "Mercedes pregăteşte noi investiţii de 24 milioane de dolari şi o nouă gamă de maşini"

Mercedes Benz (MBGn.DE) va investi 24 de milioane de dolari în India în acest an şi va lansa peste o duzină de maşini noi, cu accent pe modele mai scumpe, care au înregistrat o cerere puternică din partea indienilor tineri şi înstăriţi, a spus executivul luni, conform reuters.

Mai mult de jumătate din noile lansări ale Mercedes pe a treia cea mai mare piaţă auto din lume vor fi vehicule de top, a declarat Santosh Iyer, directorul general al unităţii din India a producătorului auto, transmite sursa citată. Producătorul german de maşini de lux defineşte vehiculele de top ca fiind cele cu preţuri de peste 180.000 de dolari, potrivit sursei menţionate.

"Există un profil de client în evoluţie, datele demografice se schimbă astăzi. Există multă aspiraţie din partea tinerilor performanţi de a intra imediat în segmentul de vârf al luxului", a spus Iyer, conform sursei indicate.

Cumpărătorii Mercedes din India sunt de obicei proprietari de afaceri, dar numărul cumpărătorilor care sunt profesionişti salariaţi a crescut cu o cincime faţă de vremurile pre-COVID, ajungând să reprezinte 12% până la 14% dintre cumpărători, a spus el, adăugând că vârsta medie a clienţilor este de 38 de ani, informează sursa menţionată.

Mercedes a vândut un record de 17.408 de maşini în India în 2023, o creştere cu 10% faţă de 2022, datorită cererii puternice pentru maşinile sale de top şi vehiculele utilitare sport (SUV-uri), precizează reuters.

Iyer a spus că oraşele "mini metrou" sunt "motoare de creştere viitoare", iar compania intenţionează să deschidă noi ateliere de service în unele dintre aceste locuri, cum ar fi Udaipur, Amritsar şi Agra, transmite sursa citată.

Mercedes şi-a lansat luni SUV-ul GLS 450 în India, cu versiunea pe benzină la preţuri de la aproximativ 160.000 de dolari, menţionează sursa indicată.

Lansările din India în acest an vor include şi noi trei modele electrice. Vehiculele electrice reprezintă în prezent 4% din vânzările Mercedes în India, informează sursa precizată.

Cele 24 de milioane de dolari vor fi investite în operaţiunile de producţie ale Mercedes din oraşul Pune din vestul Indiei şi în lansarea de noi produse, relatează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb