Surse: Proprietarul Victoria"s Secret vrea să vândă brandul de lenjerie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Lifestyle / 31 ianuarie 2020

Surse: Proprietarul Victoria"s Secret vrea să vândă brandul de lenjerie

Leslie Wexner, directorul executiv al L Brands - imperiul de retail care controlează Victoria's Secret -, negociază părăsirea funcţiei pe care o deţine şi explorează alternative strategice pentru brandul de lenjerie intimă, conform unor surse citate de Wall Street Journal (WSJ).

Potrivit acestora, L Brands se află în discuţii cu firma de private equity Sycamore Partners pentru vânzarea totală sau parţială a Victoria's Secret. Compania, care are o valoare de aproape 6 miliarde de dolari, s-a confruntat cu scăderea vânzărilor gigantului de lenjerie, în ultimele trimestre, şi cu extinderea concurenţei din partea retailerilor online.

Tammy Roberts Myers, purtător de cuvânt al L Brands, a declarat în urma apariţiei informaţiei din WSJ: "Nu vom comenta asemenea zvonuri".

Wexner, în vârstă de 82 de ani, conduce compania din 1963, fiind CEO-ul cu cea mai lungă carieră în rândul societăţilor incluse în indicele bursier S&P 500. Wexner a făcut din brandurile Victoria's Secret, The Limited şi Abercrombie & Fitch lanţuri cu acoperire naţională.

Wexner este cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de 13,24%, potrivit datelor Refinitiv Eikon. El a intrat în centrul atenţiei pentru asocierea sa cu miliardarul Jeffrey Epstein (decedat), căruia i-a încredinţat administrarea finanţelor personale.

Amintim că Epstein a fost pus sub acuzare anul trecut, după ce a fost acuzat de trafic cu zeci de minore de 14 ani, cel puţin din 2002 până în 2005. Epstein a murit în închisoare în New York, în august.

Conform unor informaţii anterioare publicate de WSJ, Wexner, care nu a fost acuzat de fapte penale, şi-a încheiat asocierea cu Epstein în urmă cu mai bine de un deceniu.

În martie 2019, Barington Capital i-a cerut companiei L Brands să separe rolurile de preşedinte şi director executiv din cadrul Victoria's Secret. De asemenea, Barington Capital a solicitat vânzarea mărcii de lenjerie intimă, aflată în dificultate.

Victoria's Secret a generat aproape jumătate din veniturile companiei L Brands, de 13,24 miliarde de dolari, în 2019.

Vânzările Victoria's Secret au scăzut cel puţin patru trimestre la rând. Brandul şi-a pierdut clienţii pe măsură ce tot mai multe femei se îndreaptă către produse mai ieftine precum mărcile Aerie aparţinând American Eagle Outfitter şi Savage X Fenty, brand de lenjerie deţinut de cântăreaţa Rihanna.

La începutul acestei luni, L Brands şi-a redus estimările de profit pentru trimestrul al patrulea din 2019, după ce a raportat o scădere cu 3% a vânzărilor sale în perioada de sărbători.

L Brands a încercat să-şi actualizeze strategia de marketing pentru Victoria's Secret. Şeful de marketing al L Brands, Edward Razek, şi-a anunţat demisia anul trecut.

La sfârşitul lui 2019, compania a anulat prezentarea de modă anuală a Victoria's Secret.

În opinia analiştilor, "este nevoie de multă muncă" pentru reinventarea acestui brand de lenjerie.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb