Surse: "UniCredit" caută un partener strategic pentru divizia sa de gestionare a activelor

Ziarul BURSA #Internaţional / 9 septembrie 2016

Cel mai mare grup bancar italian, "UniCredit" SpA, caută un partener strategic pentru divizia sa de gestionare a activelor, "Pioneer", ca parte a noului plan de afaceri destinat reducerii costurilor, consolidării capitalului şi creşterii profitabilităţii afectate de acumularea creditelor neperformante şi dobânzile extrem de scăzute, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, conform Agerpres.

Reprezentanţii "UniCredit" nu au comentat informaţia.

În iulie, "UniCredit" a încheiat negocierile cu "Santander", cea mai mare bancă din zona euro, privind potenţiala fuziune a diviziilor lor de gestionare a activelor, o tranzacţie care evalua "Pioneer" la 2,75 miliarde de euro, din cauza obstacolelor de reglementare.

Eşuarea negocierilor cu "Santander" ar putea creşte presiunile asupra "UniCredit" pentru majorarea capitalului deoarece fuziunea ar fi ajutat banca italiană să-şi consolideze capitalul.

O fuziune între diviziile de gestionare a activelor ale "UniCredit" şi "Santander" ar fi creat unul din liderii europeni în domeniu, care ar fi administrat fonduri de aproximativ 400 de miliarde de euro.

Publicaţia italiană Il Messaggero a anunţat că ofertele non-angajante pentru "Pioneer" sunt aşteptate până în 20 septembrie, iar printre companiile interesate se află "Amundi", divizia de gestionare a activelor aparţinând băncii franceze "Credit Agricole", "BNP Paribas", compania italiană de asigurări "Generali" SpA, societatea franceză de asigurări AXA, firmele americane "Invesco" şi "Blackstone".

"UniCredit" este prezentă în 17 ţări din lume cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. "UniCredit" este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale. În România, "UniCredit Bank Austria", divizie a grupului bancar italian "UniCredit", şi-a majorat participaţia pe care o deţine la "UniCredit Ţiriac Bank", de la 50,5% până la 95,6% din acţiuni, prin preluarea pachetului de 45% deţinut de omul de afaceri Ion Ţiriac.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb