Sute de milioane de euro pierdute cu un club de fotbal

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 30 octombrie 2019

Sute de milioane de euro pierdute cu un club de fotbal

Fotbalul este o industrie. Ca în orice afacere şi în "sportul rege" se câştigă şi se pierde. Una dintre poveştile fotbalis­tice în care succesul nu se întrevede este legată de un mare club de fotbal al anilor 80 - 90. Echipa italiană de fotbal, AC Milan, care mult timp a aparţinut lui Silvio Berlusconi, a înregistrat o pierdere record de 145,9 milioane euro în 2018, conform bilanţului aprobat luni de adunarea generală a clubului.

Aceste pierderi, mai mari cu aproximativ 20 de milioane decât în sezonul precedent, vor fi acoperite de acţionarul majoritar, fondul american de inves­tiţii Elliott. Acesta a preluat controlul grupării milaneze în vara lui 2018, din cauza problemelor financiare ale omului de afaceri chinez Yonghong Li, care cumpărase echipa de la Berlusconi. În total, clubul "rossonero" a cumulat aproape o jumătate de miliard de euro pierderi în ultimele şase sezoane şi a fost exclus în această vară din Europa League pentru violarea regulilor fair play-ului financiar. Pentru relansarea clubului, responsabilii săi militează împreună cu Inter Milano pentru construirea unui nou stadion în metropola din nordul Italiei. Dacă municipalitatea îşi dă acordul, aceasta va permite celor două echipe să "dispună de un stadion proprietate, modern, care ar putea determina creşterea veniturilor de manieră substanţială", a explicat preşedintele clubului, Paolo Scaroni, fost patron al grupului de hidrocarburi Eni, care a mai adăugat: "Toate principalele cluburi europene au încasări de stadion mai mari de 100 milioane euro, dar pentru AC Milan şi Inter acestea sunt de aproximativ 34 milioane. Această diferenţă riscă să fie motivul pentru care cele două cluburi nu realizează performanţa care s-ar impune în Europa".

Până la realizarea noului stadion, conducerea clubului încearcă să atragă noi sponsori, care să mai echilibreze balanţa financiară. Din punct de vedere al rezultatelor, AC Milan este foarte departe de perioada de glorie, cu evoluţii modeste în campionatul Italiei şi fără să mai conteze în Europa.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb