"Suzuki" investeşte 520 de milioane de dolari într-o nouă uzină

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 august 2006

După 1992, compania nu a mai construit nicio unitate de producţie pe plan local

Compania auto japoneză "Suzuki Motor" Corp., cel mai mare producător nipon de autoturis-me mini, va investi 60 de miliarde de yeni (520 de milioane de dolari) în construcţia unei noi uzine de asamblare în ţară, prima de după 1992. Oficialii companiei au decis să construiască o nouă facilitate de producţie ca să acopere cererea mondială de autoturisme mici şi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, cerere care creşte ca urmare a ascensiunii preţurilor de pe piaţa ţiţeiului.

Noua uzină va fi amplasată în Shizuoka, centrul Japoniei, şi va demara producţia la sfârşitul lui 2008. Uzina va asambla 240.000 de autovehicule pe an. Astfel, producţia globală a companiei va ajunge la trei milioane de autovehicule în anul 2009, dintre care 1,76 milioane de unităţi fabricate în uzinele din Japonia şi 1,24 milioane în cele din străinătate. Unitatea nouă va avea 2.000 de salariaţi.

"Dacă nu ne vom extinde, vom pierde în favoarea competitorilor", declară Osamu Suzuki, preşedintele companiei. Acesta afirmă că societatea va cheltui 1.000 de miliarde de yeni ca să-şi extindă producţia şi să-şi îmbunătăţească facilităţile până în martie 2010. Pentru anul fiscal curent, care se termină în martie 2007, compania a alocat 260 de miliarde de yeni - investiţii de capital.

Interesul crescut manifestat de "Suzuki Motor" pentru autoturis-mele mici intervine în momentul în care compania şi-a redus parteneriatul cu gigantul american "General Motors" Corp. (GM), dar şi-a extins acordurile de cooperare cu rivalul japonez "Nissan Motor" Co. La începutul acestui an, GM şi-a redus participaţia pe care o deţinea la "Suzuki" de la 17% la 3%, pentru o sumă de aproximativ două miliarde de dolari. În schimb, conform acordului convenit cu "Nissan", "Suzuki" aprovizionează alianţa "Nissan-Renault" cu autoturisme echipate cu un motor de mic litraj (până la 0,66 litri) şi care nu se regăsesc în gama de produse "Nissan".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb