Symantec Corp. şi-a extins capabilităţile software-ului

Comunicat Symantec
Ziarul BURSA #Companii #IT / 22 februarie 2007

Symantec Network Access Control a fost îmbunătăţit!

Symantec va oferi soluţii de securitate utilizatorilor de desktop-uri şi notebookuri HP

Symantec Enterprise Vault 7.0 oferă flexibilitate şi control fără egal!

Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT

Symantec Corp. a anunţat că a extins capabilităţile software-ului pentru controlul accesului la reţea. Acestea permit întreprinderilor să pună în practică mult mai uşor controlul accesului la reţea pentru toate endpoint-urile, controlate şi necontrolate. Este singurul produs de control al accesului la reţea (NAC) ce oferă scanare de la distanţă în plus la agenţii permanenţi şi cei dizolvabili şi permite punerea în practică mai uşoară a NAC, suportul de agent Mac OS X şi 802.1X supplicant integrat, toate într-un singur produs.

"Prin oferirea unui produs de software ce integrează trei opţiuni de evaluare: agenţi permanenţi, agenţi dizolvabili şi scanare de la distanţă a vulnerabilităţii, Symantec oferă o soluţie completă pentru evaluarea endpointurilor din reţelele LAN", a declarat Chris Liebert, senior analyst Yankee Group. "Întreprinderile au multiple cerinţe în ceea ce priveşte evaluarea endpoint-urile pe care le pot controla sau nu, cu sisteme de operare disparate şi care solicită acces la reţea wired şi wireless", a completat dl.Liebert.

Adăugarea funcţionalităţii de evaluare facilă a Symantec Network Access Control Scanner oferă unei întreprinderi un al treilea mijloc pentru a evalua sau pentru a estima conexiunea endpointurilor la reţea - atât a celor necontrolate de organizaţie, cum ar fi utilizatorii guest, endpointurile non-Windows (de ex. sistemele UNIX), cât şi a dispozitivelor pentru reţea (de ex. imprimantele). Prin adăugarea posibilităţii de a scana mai uşor, a Symantec Enforcement Agent pentru Mac OS X şi a supplicant-ului 802.1X integrat, Symantec Network Access Control îşi confirmă renumele de cel mai flexibil şi uşor de instalat produs software pentru controlul accesului la reţea.

"Symantec Network Access Control are un avantaj semnificativ faţă de alte soluţii similare, pentru că poate fi instalat imediat, fără a aştepta noi standarde, într-o gamă largă de medii din companie", a declarat Brad Kingsbury, vice president, product delivery, Endpoint Security Symantec Corp. "Symantec Network Access Control nu este construit pe protocoale ale unor întreprinderi individuale. Tocmai de aceea nu restricţionează abilitatea clientului de a-l instala în toate mediile", a completat dl.Kingsbury.

Symantec Corp. a anunţat prelungirea pe mai mulţi ani a contractului cu HP, liderul mondial în vânzarea de calculatoare. Conform termenilor din noul contract, clienţii de desktopuri şi notebookuri HP vor beneficia de o versiune pentru 60 de zile a Norton Internet Security, premiata suită de securitate ce oferă protecţie împotriva ultimelor ameninţări online, cum sunt spyware-ul, viruşii, viermii şi hackerii. Astfel, clienţii care vor cumpăra un desktop sau notebook HP vor avea acces uşor la la cele mai bune soluţii de securitate internet.

"Avem o lungă istorie împreună cu HP şi suntem bucuroşi să întărim această relaţie strategică, oferind clienţilor HP soluţia de securitate Norton, ce asigură o gamă largă de caracteristici de securitate şi este automată, puternică, uşor de înţeles şi de folosit", a declarat Enrique Salem, president consumer business unit Symantec. "Clienţii continuă să muncească şi să se joace într-o lume conectată, soluţiile noastre de securitate, cum este Norton Internet Security, le oferă încrederea că informaţiile şi activităţile lor sunt sigure şi protejate împotriva noilor ameninţări de pe Internet", a completat dl. Salem.

"Securitatea este un factor important în achiziţionarea unui PC, de aceea, pentru a le oferi clienţilor linişte, HP a apelat încă o dată la sprijinul Symantec", a declarat Jim Burns, vice president şi general manager global attach business HP. "Cu soluţiile de securitate Norton pre-instalate pe calculatoarele clienţilor noştri, clienţii HP ştiu acum că PC-urile lor sunt protejate împotriva ameninţărilor de securitate imediat ce sunt scoase din cutie"; a completat dl. Burns.

Noile calculatoare HP vor avea preinstalate cea mai recentă versiune compatibilă a Norton Internet Security, ce a devenit suita de securitate pentru clienţii care cer protecţie comprehensivă împotriva ultimelor ameninţări online. Norton Internet Security 2007 opreşte spyware-ul, viruşii, viermii şi hackerii să intre într-un sistem, în timp ce îmbunătăţeşte tehnicile antiphishing pentru a proteja împotriva vizitării site-urilor Web frauduloase. Norton Internet Security 2007 oferă, de asemenea, protecţie instant împotriva noilor atacuri prin idenificarea şi blocarea ameninţărilor înainte ca acestea să intre sistemul utilizatorului. În plus, Norton Internet Security 2007 protejează împotriva celor mai noi pericole online, cum ar fi crimeware-ul şi a altor riscuri ce se ascund prin folosirea rootkiturilor sau a ambalajelor cu scopul de se ascunde de software-ul de securitate. Norton Internet Security 2007 oferă mai multă protecţie modernă prin folosirea a noi tehnologii de securitate, în timp ce sunt actualizate cu informaţiile de securitate oferite automat de Symantec.

Symantec Corp. a anunţat lansarea Symantec Enterprise Vault 7.0. Este cea mai bună soluţie inteligentă de arhivare de pe piaţă, ce stochează e-mailuri şi conţinutul la un preţ convenabil, le controlează în concordanţă cu standardele privind memorarea şi corespondenţa şi le identifică pentru a suporta managementul e-discovery şi al cunoştinţelor.

"Creşterea enormă în ceea ce priveşte conţinutul electronic a devenit o provocare financiară şi legală pentru toate organizaţiile", a declarat Francis deSouza, vicepreşedinte al Information Foundation Group de la Symantec Corp. "Controlând mai mult de 8 milioane de căsute de e-mail pentru aproape 5000 de clienţi din întreaga lume, Symantec Enterprise Vault reduce costurile IT şi cele legale şi riscurile privind informaţia, în timp ce măsoară sute de mii de utilizatori şi miliarde de obiecte arhivate", a completat dl. DeSouza.

Potrivit firmei de analiză Enterprise Strategy Group (ESG), organizaţiile vor arhiva 7340032000 GB (7000 petabytes) de e-mail-uri în următorii patru ani, provocând angajaţii IT să controleze şi să securizeze aceste importante bunuri ale companiei. În plus, ESG apreciază că aproximativ 77% din companii, răspunzând cererilor de descoperire electronică, au fost nevoite să-şi creeze e-mail. Cu amendamentele la Regulile Federale de Procedură Civilă ale SUA din 1 decembrie 2006 şi standarde similare şi regulamente în Europa şi Asia, profesioniştilor IT li se cere să implementeze sisteme care să controleze sistematic informaţia electronică.

"Indiferent dacă este pentru compatibilitate, descoperire electronică sau eficienţă IT, clienţii obţin beneficii măsurabile prin arhivarea e-mailurilor şi a altor conţinuturi", a apreciat Brian Babineau, analist la Enterprise Strategy Group. "Enterprise Vault 7.0 le permite clienţilor să crească exponenţial aceste oportunităţi cu clasificare automată în funcţie de utilizator, permiţând crearea şi aplicarea de intervaluri de memorare, o principală caracteristică pentru instalarea de compatibilităţi şi cercetări electronice. Extinderea suportului pentru soluţiile de management al conţinutului demonstrează fexibilitatea şi scalabilitatea Enterprise Vault, pe măsură ce clienţii caută să-şi consolideze soluţiile folosite pentru a controla înregistrările în multiple tipuri de conţinut", a completat dl. Babineau.

Chiar dacă nu toate informaţiile sunt create egal, organizaţiile trebuie să le controleze şi să le stocheze în funcţie de valoarea lor. O recentă cercetare a ESG a relevat faptul că 63% dintre organizaţii cer posibilitatea de a stabili diferite reguli de stocare bazate pe conţinut sau sursă. În timp ce un anumit conţinut trebuie stocat pentru mai mulţi ani - cum sunt comenzile sau contractele -, alte informaţii - cum sunt e-mailurile personale şi newsletterele - pot fi şterse mult mai rapid. Managementul informaţiei efectiv impune clasificarea datelor în categorii relevante şi întăreşte regulile pentru aceste categorii.

Symantec Enterprise Vault 7.0 oferă noi capabilităţi inteligente de clasificare, ce permit conservarea şi dispunerea de acest conţinut pe baza valorii de business. Această soluţie include:

- Motor de clasificare automat- Reduce mărimea arhivei şi timpul de căutare prin clasificarea şi stocarea e-mailurilor pe baza a 50 de tipuri de reguli de personalizare predefinite sau pe un număr nelimitat.

- Motor de clasificare tip utilizator - Asigură un program de stocare a înregistrărilor coerent, ce poate fi protejat prin clasificarea tuturor e-mailurilor pe măsură ce fiecare mesaj este creat sau citit de către utilizator în clientul de mail.

- Integrarea Enterprise Content Management (ECM)- Îmbunătăţeşte soluţiile ECM instalate pentru a defini managementul de stocare, în timp ce memorează, caută şi protejează conţinutul în Symantec Enterprise Vault. Oferă suport pentru EMC Documentum, IBM DB2 Content Manager, Open Text LegalKey, Open Text LiveLink, Oracle Stellent Universal Records Manager şi CA MDY FileSurf, pe baza suportului existent pentru CA MDY.

Pe măsură ce clienţii câştigă mai multă experienţă în ceea ce priveşte soluţiile de arhivare şi pe măsură ce importanţa acestor soluţii creşte, organizaţiile IT cer controlul arhivelor similar cu cel pe care îl primesc de la alte aplicaţii de infrastructură. Symantec Enterprise Vault 7.0 le permite întreprinderilor să controleze de la centru instalarea arhivării:

- Administrare sigură, în funcţie de activitate - Deleagă activităţile comune administratorilor din primul nivel, în timp ce menţine securitatea prin controlul a ce face fiecare administrator în aceeaşi infrastructură.

- Dotare granulară - Îmbunătăţeşte diferitele reguli de shortcut şi stocare pentru utilizatori care au cerinţe variabile (utilizatorii pricepuţi, utilizatorii executive, utilizatorii mobili sau angajaţii obişnuiţi).

- Raportare şi monitorizare avansate - Reduce costurile managementului prin diagnosticuri automate şi tablouri de bord, pe bază de Web, pentru a urmări starea şi nivelul de folosire al arhivei.

Symantec Enterprise Vault reprezintă o parte importantă a Symantec Information Foundation 2007, o nouă gamă de securitate şi arhivare. Suita include cel mai important gateway de securitate de la Symantec, soluţiile de securitate şi arhivare pentru calculatore. În plus, faţă de faptul că este o suită integrată, Symantec Information Foundation 2007 permite prevenirea eficientă a pierderii de date şi un TCO scăzut (total cost of ownership) al mesageriei.

Symantec Corp. a lansat Raportul despre managementul riscurilor IT, sublinind că peste 60 % dintre respondenţi se aşteaptă la cel puţin un incident IT major pe an, ce ar putea bloca sau întrerupe un segment critic al afacerii. Acest raport este menit să-i ajute pe angajaţii executivi şi personalul IT operaţional să înţeleagă elementele critice implicate efectiv într-o strategie de management al riscurilor IT. Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT se bazează pe rezultatele cercetărilor cantitative şi calitative efectuate timp de 12 luni, până în octombrie 2006. Symantec a colectat informaţii de la mai mult de 500 de respondenţi, de la manageri IT la angajaţi executivi din organizaţii ce au operaţii în întreaga lume şi care reprezintă o gamă largă de segmente ale industriei.

"Infrastructura IT a ING Renault F1 Team este critică pentru relaţiile noastre cu clienţii şi partenerii şi, de aceea, suntem angajaţi să controlăm riscurile IT ca parte a marii noastre strategii de business", a declarat Graeme Hackland, IT manager ING Renault FI Team. "În mediul de astăzi, ne preocupă pe toţi înţelegerea exactă a tipului de risc şi a felului în care ne putem prioritiza mai bine resursele pentru a asigura o strategie eficientă pentru gestionarea riscurilor IT", a completat dl.Hackland.

Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT indică faptul că majoritatea respondenţilor se aşteaptă să fie afectaţi de un incident de securitate sau de compatibilitate în următorii cinci ani. Mai exact, 66 % dintre respondenţi se aşteaptă la un incident major cel puţin o dată la cinci ani. În plus, 58 % dintre cei care au răspuns se aşteaptă, cel puţin o dată la cinci ani, la pierderi importante de date cauzate de evenimente cum sunt pierderea bazei de date, coruperea datelor sau o fisură în sistemul de securitate.

Managementul efectiv al riscurilor IT impune o combinare puternică a expertizei şi a investiţiei în controalele de procese şi tehnologii. Cele mai eficente programe de management al riscurilor IT folosesc controale precise ce combină cele mai potrivite tehnologii şi cele mai bune procese practice. Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT a dezvăluit că profesioniştii care au fost supravegheaţi, de la toate nivelurile organizaţiilor, din industrii diferite, din arii geografice diferite, apreciază capabilităţile organizaţiilor lor ca fiind mai eficiente prin controalele tehnologiilor, decât prin controalele proceselor.

Rezultatele raportului indică că autentificarea, autorizaţia şi accesul au fost controalele de procese ce au fost mai bine cotate pentru eficacitate. 68% dintre respondenţi au apreciat că organizaţia din care fac parte are mai mult de 75% eficacitate. Raportul subliniază, de asemenea, o problemă specifică în ceea ce priveşte controlului procesului ce constă în identificarea, clasificarea şi controlul bunurilor IT.

Doar 38% dintre respondenţi s-au evaluat cu un scor mai mare de 75% în ceea ce priveşte eficacitatea în implementarea inventarului de bunuri, clasificarea şi controlul procesului de management. Aceste controale sunt de importanţă fundamentală în realizarea unui program de management al riscurilor IT, ce reflectă priorităţile organizaţiei. Fără evaluarea atentă a riscului, toate bunurile pot fi tratate ca egale; astfel, unele pot fi protejate mai mult decât este necesar, iar altele mai puţin.

"Organizaţiile încep să vadă valoarea abordării proactive, în comparaţie cu cea reactivă a strategiei de management al riscurilor IT", a declarat Jon Oltsik, senior analyst Enterprise Strategy Group. "Managementul efectiv al riscurilor IT le cere organizaţiilor să evalueze şi tehnologiile, şi procesele, dar şi să aibă o înţelegere clară a diferitelor riscuri ce pot afecta sistemul şi întreaga afacere", a completat dl.Oltsik.

Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT a relevat o diferenţă notabilă în ceea ce priveşte modul în care angajaţii şi executivii IT văd expunerea organizaţiilor lor la riscurile IT, mai ales în privinţa riscurilor percepute ce au legătură atât cu procesul de business, cât şi cu riscul privind compatibilitatea. De exemplu, 8 % dintre executivii IT au apreciat riscul procesului de business ca fiind critic pentru operaţiile IT, în comparaţie cu 22 % dintre directorii de IT. 23 % dintre executivii IT care au evaluat riscul de compatibilitate ca fiind critic pentru operaţiile IT, în comparaţie cu doar 16% dintre directorii IT.

Symantec consideră că trebuie să existe o aliniere solidă a tuturor ariilor de IT şi de business, astfel încât investiţiile în managementul riscurilor IT să aibă succes. Aceste concepţii diferite pot genera riscuri prin producerea unei slabe coordonări în cadrul afacerii şi poate duce la investiţii prea mari sau prea mici în controale, la pierderea de resurse şi ineficienţa programelor de management al riscurilor IT.

"Ca urmare a faptului că, din ce în ce mai mult, organizaţiile se dezvoltă pe baza dependenţei de a conduce afacerea pe baza sistemelor IT, riscurile din această zonă au devenit prima grijă pentru liderii afacerilor şi ar trebui să fie tratate ca parte a unei strategii ample de management al riscurilor", a declarat Greg Hughes, executive vice president Symantec Global Services. "Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT oferă organizaţiilor o perspectivă comprehensivă a riscurilor IT aşa cum sunt ele percepute de o varietate de organizaţii din întreaga lume", a completat dl. Hughes.

Datele din raportul Symantec identifică un trend ce are legătură cu cele mai importante organizaţii. În acest raport, Symantec identifică cele mai bune organizaţii cu cei mai importanţi 25% de respondenţi care au evaluat eficacitatea în ceea ce priveşte implementarea a 16 arii de control. Aceste organizaţii au avut de-a face cu un nivel mai înalt al riscurilor privind compatibilitatea şi procesele business, dar cu niveluri mai scăzute de incidente IT. O analiză detaliată a relevat că organizaţiile cele mai bune au cea mai mare eficacitate pe o gamă largă de controale, inclusiv controale de proces prin crearea unei abordări de ansamblu. Datele au indicat, de asemenea, că organizaţiile ce au o performanţă mai scăzută se concentrează, de obicei, pe un număr mai mic de controale tactice ale tehnologiei, decât pe implementarea unei game largi de arii de control.

Raportul Symantec privind managementul riscurilor IT le oferă organizaţiilor punctele de referinţă şi recomandările de care au nevoie pentru a evalua eficacitatea propriei strategii de management al riscurilor IT.

Symantec este lider mondial în furnizarea de software, aplicaţii şi servicii utilizatorilor individuali, întreprinderilor mici şi mijlocii şi sectorului enterprise, asigurându-le securitatea, disponibilitatea şi integritatea celui mai de preţ bun al lor: informaţia.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb