SYMMETRICA: 10% din cifra de afaceri, adusă de serviciile de montaj

A.C.
Companii #Construcţii / 4 iunie 2014

SYMMETRICA: 10% din cifra de afaceri, adusă de serviciile de montaj

Aproximativ 10% din afacerile Symmetrica, producător de pavele şi borduri vibropresate, sunt reprezentate de serviciile de montaj, potrivit unui comunicat transmis de companie.

"În ultimii ani, am înregistrat tot mai multe cereri în ceea ce priveşte serviciile de montaj, atât când vine vorba de sectorul public, cât şi de cel privat. Cu toate acestea, echipele de montatori specializaţi sunt contractate mai ales în cazul proiectelor de mare anvergură, aproximativ 30% dintre clienţii persoane fizice fiind încă tentaţi să realizeze montajul independent, sau cu ajutorul montatorilor neprofesionişti".

Potrivit acestuia, peste 10% din cifra de afaceri înregistrată în 2013, 68,1 milioane de lei, a fost adusă de serviciile de montaj, valoarea acestora în afacerile Symmetrica ajungând la aproximativ 6,81 milioane de lei (1,5 milioane de euro).

În ceea ce priveşte destinaţia serviciilor de montaj Symmetrica, peste 60% din volumul lucrărilor efectuate sunt realizate în proiecte din sectorul public, restul de 40% fiind împărţite în mod egal între sectorul rezidenţial/comercial şi cel privat (clienţii persoane fizice), mai arată compania.

În schimb, în cazul proiectelor în care compania a livrat produse până în prezent, aproximativ 10% dintre cele din domeniul public au solicitat şi servicii de montaj. În acelaşi timp, proiectele rezidenţiale/private în care Symmetrica s-a implicat cu produse au solicitat, în proporţie de 30%, şi montaj, în timp ce 50% dintre persoanele fizice ce au achiziţionat produse Symmetrica au dorit şi acest serviciu.

Symmetrica dispune, în prezent, de peste 40 de echipe de montatori specializaţi. Clienţii care aleg serviciile de montaj ale Symmetrica beneficiază de o reducere la preţul produselor achiziţionate şi de garanţie de doi ani pentru lucrarea efectuată.

Printre cele mai mari proiecte pentru care Symmetrica a asigurat şi montajul se numără şi lucrările publice realizate în parteneriat cu Primăria Iaşi, Suceava şi Bacău, pavarea parcărilor din cadrul magazinelor Lidl, cât şi lucrările de pe Şoseaua Alexandria - Roşiori.

Potrivit reprezentantului companiei, în timp ce peste 70% dintre români lucrează cu montatori specializaţi atunci când vine vorba de amenajarea curţii, 25% apelează la meşteri nespecializaţi, iar restul de 5% aleg să îşi realizeze singuri lucrările de montaj.

În ceea ce priveşte costurile unui montaj profesionist, potrivit Symmetrica, românii plătesc între 20 şi de 30 lei pe metrul pătrat pentru realizarea unui pavaj pietonal şi peste 50 de lei pe metrul pătrat pentru montarea unui pavaj carosabil.

Înfiinţată în 1994, Symmetrica este o companie românească, producătoare de pavele, borduri şi rigole vibropresate pietonale şi carosabile, într-o gamă variată de forme şi culori.

Prima fabrică Symmetrica a fost inaugurată în 1999 la Vereşti, judeţul Suceava, urmată apoi de unităţile de producţie de la Podu Iloaiei, judeţul Iaşi (2010), şi Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti (2011). În 2012, compania a deschis două noi unităţi de producţie, la Prejmer, judeţul Braşov şi la Şintereag, judeţul Bistriţa.

Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele şi borduri se numără Arena Naţională, parcul balnear din staţiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcări cu pavele ecologice în Bucureşti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de străzi, trotuare şi parcuri ecologice din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb