Tabloul chinezesc al victoriei contra pandemiei de Covid-19

Miscellanea / 29 martie 2020

Tabloul chinezesc al victoriei contra pandemiei de Covid-19

"Cyprus Mail" relateaza raportul Reuters News Service, din 29 martie 2020, realizat in China, care ilustreaza reluarea vietii normale in Wuhan, dupa ce pandemia cu coronavirus a fost invinsa.

Este ceea ce toata lumea isi doreste si de aceea prezentam cititorilor nostri acest tablou chinezesc al victoriei contra pandemiei de Covid-19.

China se fereste de al doilea val de coronavirus, cel venit din străinătate

Pasagerii care poartă măşti sunt văzuţi pe un ecran termic la gara din Shanghai din China

Numărul din ce în ce mai mare de cazuri de coronavirus importate în China a riscat să ridice un al doilea val de infecţii, într-un moment în care "transmiterea internă a fost practic oprită", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Comisiei Naţionale de Sănătate.

"China are deja un total acumulat de 693 de cazuri care intră din străinătate, ceea ce înseamnă că posibilitatea unei noi runde de infecţii rămâne relativ mare", a declarat purtătorul de cuvânt.

În ultimele şapte zile, China a raportat 313 cazuri importate de coronavirus, dar numai 6 cazuri confirmate de transmitere internă, arată datele comisiei.

Majoritatea cazurilor importate au implicat întoarcerea chinezilor acasă, din străinătate.

Companiile aeriene au primit ordin să taie brusc zborurile internaţionale începând de duminică. Şi restricţiile privind străinii care intră în ţară au intrat în vigoare sâmbătă.

Alte cinci persoane au murit sâmbătă, toate în Wuhan, oraşul central industrial unde epidemia a început în decembrie. Dar Wuhan, capitala provinciei Hubei, a raportat un singur caz în ultimele 10 zile.

În total, 3.300 de persoane au murit acum în China continentală, cu 81.439 de infecţii.

Sâmbătă a marcat a patra zi consecutivă în care provincia Hubei nu a înregistrat cazuri noi confirmate. Singurul caz de coronavirus cu transmitere internă a fost înregistrat în provincia Henan, la graniţa cu Hubei.

Odată cu ridicarea restricţiilor de trafic în provincie, Wuhan redeschide treptat frontierele şi reporneşte unele servicii de transport locale.

"Acum este mult mai bine, atunci a fost atât de multă panică. Nu existau oameni pe stradă. Nimic. Cât de înfricoşătoare a fost situaţia epidemică ", a spus un bărbat, în timp ce se aventura să cumpere produse alimentare în Wuhan.

"Acum, este sub control. Acum, este minunat, nu? "

Toate aeroporturile din Hubei au reluat câteva zboruri interne duminică, cu excepţia aeroportului Tianhe din Wuhan, care se va deschide către zboruri interne la 8 aprilie. Zborurile de la Hubei la Beijing rămân suspendate. Un tren a ajuns sâmbătă la Wuhan pentru prima dată de când oraşul a fost închis în urmă cu două luni. Salutând trenul, secretarul Partidului Comunist din Hubei, Ying Yong, l-a descris pe Wuhan drept "un oraş plin de speranţă" şi a spus că eroismul şi munca grea a oamenilor săi "au întrerupt practic transmiterea" virusului.

Peste 60.000 de persoane au intrat sâmbătă in Wuhan, după ce serviciile feroviare au fost repornite oficial, cu peste 260 de trenuri care soseau sau călătoresc, a relatat duminica "People".

Duminică, străzile şi trenurile de metrou erau încă în mare parte goale pe fondul unei zile ploioase reci. Semnale intermitente pe metroul Wuhan, care a reluat operaţiunile sâmbătă, au informat că va menţine capacitatea trenurilor sub 30%.

Guvernul Hubei a declarat duminică, pe contul său oficial WeChat, că o serie de centre comerciale din Wuhan, precum şi centura comercială a râului Chu şi Han Street vor avea voie să reia operaţiunile la 30 martie.

S-a nascut îngrijorarea că un număr mare de pacienţi asimptomatici nediagnosticaţi ar putea reveni in circulaţie odată ce înlăturarea restricţiilor de transport.

Cel mai bun consilier medical din China, Zhong Nanshan, a redus acest risc în comentarii la postul de televiziune CCTV de duminică. Zhong a spus că, de obicei, pacienţii asimptomatici au fost găsiţi urmărind contactele cazurilor confirmate, care până acum nu arătau niciun semn de revenire.

Având în vedere că a doua cea mai mare economie din lume va scădea pentru prima dată în patru decenii în acest trimestru, China urmează să reverse sute de miliarde de dolari în stimul.

Politburo-ul partidului comunist de la guvernare a cerut vineri un deficit bugetar mai mare, emiterea de obligaţiuni locale şi naţionale şi măsuri pentru a ghida ratele dobânzilor mai scăzute, întârziind rambursarea împrumuturilor, reducerea blocajelor din lanţul de aprovizionare şi creşterea consumului.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Nu cred ca economia Romaniei is va mai putea reveni vreodata. Romania nu e China. Tot ce a crapat, crapat ramane... Urmeaza luni de foame maxima in Romania.

    1. Fatalist mai esti CRISTINELE!

      Cu asemenea STARE ,, crapi,, inaintea economiei.

      Fii un pic mai optimist! 

      La noi, iarba creste si in crapaturile din beton, copacii rasar pe acoperisuri, oamenii rid si danseaza pina mor.

      Esti întruchiparea optimismului! Crezi tot ce se spune/scrie despre China?

      Iti poti explica (dar convingandu-ne si pe noi) remarca despre România? Altfel ocupa-te de de grădinărit; a venit primăvara. 

      Miserabilii de chineji ne-au imbolnavit pe toti.... au e economie bazata pe minciuna....sunt o natie de mincinosi!

      Trebuie sa cerem despagubire de la chineji, daca vom scapa cu viata, pentru ca ce a facut Hitler au facut acesti mizerabili de chinezi, care au facut experimete pe care le-au scapat de sub control.....!

      Si eu cred in revenirea naturala...nu sintem atit de multi ca termitele asiatice iar daca nu am scos cartofii din pamint la timp o sa avem ce minca !!!

    Stie cineva cat o mai ardem pe banii nostri cu virusul asta?

    De ce nu sare guvernul cu bani daca a vrut izolare in case? 

    Am auzit ca in Italia, pleaca lumea cu produse din magazine fara sa platesca, de foame si pentru ca au terminat toti banii.. 

    O economie de sclavi in care salariatii sunt platiti cat sa nu moara de foame, termina banii in cel mult 2 saptamani intr-o astfel de criza.  

    1. Nu te mai stresa si cel mai important sa nu-i mai stresezi si pe altii! Daca aceasta carantina obligatorie va dura aprox 3 luni,eu cred ca toate guvernele din Europa vor avea resursele necesare pt a plati ajutor de somaj pt cei care i-si pierd temporar locul de munca! Cei care jefuiesc magazine in Europa nu au legatura cu pandemia! Probabil ca sunt aceasi anarhisti care produceau pagube si inainte de pandemie!

      Nu moare nimeni de foame.Mor doar cei obisnuiti sa manance ca porcii.In Italia tot grasanele faceau garagata.Aveau atata forta sa tipe....numai de inanitie nu mureau.Trebuie sa ne adaptam vremurilor sa mentinem izolarea,carantina,regulile minime de igiena(pe care ar trebui sa le respectam mereu),nu sa ne panicam ca prostii.Unii pentru bautura si tigari au bani!In plus,ca tara,ne permitem sa aducem muncitori din alte tari.

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb