Talibanii revendică un atac soldat cu moartea unui militar american în Kunduz

B.D.
Internaţional / 23 decembrie 2019

Talibanii revendică un atac soldat cu moartea unui militar american în Kunduz

Talibanii au revendicat luni un atac - soldat cu moartea unui militar american -, afirmând că insurgenţii au rănit mai mulţi militari americani şi afgani, relatează AFP.

Într-un comunicat transmis AFP, un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, afirmă că talibanii au "aruncat în aer un vehicul american în districtul Char Dara din Kunduz" în noaptea de duminică spre luni.

Forţele americane în Afganistan au anunţat luni moartea unui militar american "în acţiune", fără să facă alte precizări.

Acest deces ar putea avea consecinţe grave, în contextul în care Statele Unite şi talibanii discută de peste un an despre un acord cu privire la retragerea forţelor americane din Afganistan, în schimbul unor garanţii în domeniul securităţii din partea insurgenţilor.

În septembrie, preşedintele american Donald Trump a oprit acest dialog, în timp ce acestea se apropiau de final, în urma unui atentat revendicat de insurgenţi, la Kabul, soldat cu 12 morţi, inclusiv un militar american.

Negocierile, care au fost reluate ulterior, au fost suspendate din nou, în decembrie, în urma unui atac al talibanilor contra unui spital situat în apropierea bazei americane de la Bagram, la nord de Kabul.

Cel puţin 20 de militari americani au fost ucişi în Afganistan în 2019, ceea ce face din acest an cel mai sângeros an pentru armata Statelor Unite din 2014, când a încetat în mod oficial să mai efectueze misiuni de luptă în această ţară.

Peste 2.400 de militari americani au fost ucişi în Afganistan de când o coaliţie condusă de Statele Unite i-a îndepărtat pe talibani de la putere, la sfârşitul lui 2001, la puţin timp după atentatele teroriste de la 11 septembrie.

Atacul de la Kunduz intervine la o zi după anunţarea rezultatelor preliminare ale alegerilor prezidenţiale afgane de la 28 septembrie, în care preşedintele în exercţiu Ashraf Ghani a obţinut o majoritate absolută.

Principalul său adversar, şeful Executivului Abdullah Abdullah, a anunţat deja că se opune realegeriii rivalului său.

Ashraf Ghani s-a plâns adesea de faptul că este ţinut la distanţă de negocierile dintre americani şi talibani, în contextul în care aceştia refuză să se aşeze la aceeaşi masă cu autorităţile de la Kabul, pe care le cataloghează drept "marionetele" Washingtonului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. IN TARA ASTA , NU EXISTA GARANTII , CARE SA DUREZE !!! DE CE ??? PENTRU CA , PARTIZANII TALIBANI , CUM AI NUMESC AMERICANII , REPREZINTA , MII DE TRIBURI DIFERITE , CU PESTE 3 000 DE DIALECTE !!! DACA EU SANT UN COMANDANT , CU 40- 50 DE OAMENI , IN SUBORDINE , TOTI DIN ASEZAREA MEA , MIE NU-MI PLACE SA PRIMESC ORDINE , SE LA SEFII ALTOR ASEZARI !!! NU VREAU , CU INIMA DESCHISA , SA M-I SE SPUNA CE SA FAC , S-AU SA NU FAC !!! CU ATAT MAI MULT , DACA BOMBARDAMENTELE AMERICANILOR , MI-AU OMORAT RUDELE , S-AU PARINTII !!! AM O RAFUIALA PERSONALA CU EI , SI TREBUIE SA-I STERG , DE PE FATA PAMANTULUI !!! CAM ASA JUDECA MAJORITATEA ACESTOR COMANDANTI ; INDIVIDUL ACELA , ZABIHULLAH , REPREZINTA DOAR UN TRIB , DIN ACEASTA TARA !!! SA NU-SI INCHIPUIE NIMENEA , CA PE EL O SA-L ASCULTE , ARMATA LOR DE TALIBANI !!! O SA-L ASCULTE , DOAR CATIVA !!! AMERICANII , N-AU IDEE NICI ACUM , IN CE S-AU BAGAT !!! SANT ATAT DE INVERSUNATI , SI DE FANATICI , CA NU-I POTI OPRI , DECAT CU BOMBELE NUCLEARE !!! MAI BINE , SA NU AI DE-A FACE CU EI !!! SANT O NATIUNE DE OAMENI PUTUROSI , NU LE PLACE MUNCA !!! IUBESC DOAR RAZBOIUL !!! PACEA , AI SPERIE , SI AI DERUTEAZA !!! APROPO : CATI COPACI , A-TI VAZUT , IN ACEASTA TARA ??? E MAI MULT , STANCA SI PIATRA !!!

    1. Cred că americanii și-au dat acum seama în ce s-au băgat dar nu știu cum să-și ia tălpășița.Visau să facă reforme în această țară.Bancuri.Ce reforme să faci cu ăștia?Ei și așa sunt răi și i-au înrăit și mai rău.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb