Ţara noastră susţine pactul global pentru migraţie

I.I.
Politică / 28 noiembrie 2018

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, astăzi, la propunerea Guvernului, Memorandumul cu tema "Participarea delegaţiei României la Conferinţa interguvernamentală la nivel înalt pentru adoptarea Compactului ONU pentru o Migraţie sigură, ordonată şi reglementată". Prin acest Memorandum, Guvernul a propus adoptarea unei poziţii de susţinere din partea României a Compactului Global pentru Migraţie (CGM), în forma convenită în urma negocierilor, informează Administraţia prezidenţială.

De asemenea, prin intermediul acestui document, a fost aprobat textul declaraţiei naţionale care va fi prezentată de către delegaţia României care va participa la Conferinţa interguvernamentală pentru adoptarea Compactului Global pentru o migraţie sigură, ordonată şi reglementată, care va avea loc în perioada 10-11 decembrie, la Marrakesh.

"În declaraţia naţională se arată, printre altele, că CGM nu încurajează migraţia şi nu are în vedere crearea de noi drepturi, fiind un document care reuneşte un set de politici şi bune practici în domeniu, de la care statele pot să se inspire pentru implementarea politicilor migraţionale naţionale. De asemenea, se arată că CGM nu este un acord internaţional cu valoare juridică obligatorie, fiind respectată suveranitatea naţională a statelor de a decide propriile politici migraţionale naţionale şi prerogativele de a reglementa migraţia în cadrul jurisdicţiilor lor, în conformitate cu dreptul internaţional. În plus, Compactul nu implică obligaţii financiare suplimentare pentru statele membre", precizează sursa citată.

Compactul Global pentru Migraţie vizează crearea unui cadru de cooperare destinat îmbunătăţirii guvernanţei şi a cooperării internaţionale în materie de migraţie legală, abordării uniformizate a provocărilor actuale asociate acestui fenomen, precum şi consolidării contribuţiei migranţilor şi a migraţiei la dezvoltarea durabilă. De asemenea, se are în vedere încurajarea unor politici eficiente de management al frontierelor, cu respectarea suveranităţii naţionale, a statului de drept şi a obligaţiilor în conformitate cu dreptul internaţional.

România a participat timp de 18 luni, în baza unui mandat aprobat de către premier, la toate etapele de negociere a Compactului Global pentru Migraţie, pledând pentru adoptarea unui text echilibrat şi susţinând unitatea poziţionării Uniunii Europene. Printre obiectivele României au figurat susţinerea unui text fără valoare juridică obligatorie, evitarea stabilirii obligaţiilor financiare suplimentare obligatorii pentru statele membre, reflectarea corespunzătoare a principiului suveranităţii naţionale, susţinerea unor politici care să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, precum şi reflectarea adecvată a diferenţierii clare între migranţi legali şi ilegali, precum şi între migranţi şi refugiaţi, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Mare prostie Pactul Global pentru Migratie! Are un nume frumos ca toate porcăriile dar este inceputul pierderii generalizate a controlului frontierelor datorită unei elite tehnocratice globale care face inginerie și se joaca cu milioane de locuitori ai planetei făcand posibila mutarea lor dintr-o parte in alta, in masă, peste capul populatiilor locale. Este semnalul mult așteptat pentru ca zeci de milioane de asiatici să vina in Europa și atunci să vezi stat social, pace și prosperitate intre popoare cum n-ati mai văzut!! Iohannis complet bleg, l-am votat ca prostul si regret că am mers pe anticoruptie si alte probleme și n-am văzut că omul nu are viziune.

    1. si eu cred acelasi lucru, acesta este primul pas in fortarea granitelor, ar trebui intrerupt din fasa un asemenea demers

    Este vorba de sange in instalatie....pe care romanii nu il au,sintem de acord cu tot ca ....fraierii. SUA, Austria, Australia, Elveţia, Israel şi majoritatea ţărilor est-europene, respectiv Bulgaria, Cehia, Croaţia, Polonia, Ungaria şi Slovacia au zis pas, de ce?au singe !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb