TĂRICEANU:  "Congresul ALDE va avea loc după Paşti şi vom merge pe o formulă de conducere unică"

Andrei Stan
Politică / 6 martie 2017

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Călin Popescu-Tăriceanu (Sursa foto: Facebook)

Călin Popescu-Tăriceanu, copreşedintele Alianei Liberalilor şi Democraţilor din România (ALDE) a anunţat astăzi că formaţiunea va organiza Congresul de unificare după Paşti, când va fi ales un singur preşedinte al partidului.

Tăriceanu a declarat, citat de News.ro: "În statutul pe care noi îl avem în momentul de faţă, pe care l-am aprobat la precedentul Congres, am hotărât că după alegerile parlamentare se organizează imediat un Congres la nivelul partidului. Am avut şi o discuţie politică cu domnul Daniel Constantin, înainte de Anul Nou. Nu ştiu dacă între timp şi-a schimbat punctul de vedere, nu mi-a transmis acest lucru. Cel mai probabil după Paşti vom organiza Congresul".

El a afirmat că există deja o serie de organizaţii care solicită organizarea unui Congres cât mai rapid. Tăriceanu a spus şi că, în urma acestui Congres, se va renunţa la actuala conducere bicefală, care a fost doar o etapă tranzitorie.

"Vom merge pe o formulă de conducere unică", a spus el.

Surse politice au declarat, pentru agenţia de presă citată, că o discuţie pe tema Congresului ALDE a avut loc şi vineri, la şedinţa coaliţiei de guvernare, între Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, la care a participat şi şeful Partidului Social-Democrat (PSD), Liviu Dragnea. Motivul este legat de disensiunile dintre aripile ALDE: cea a fostului Partid Conservator (PC), condus de Constantin, şi cea a fostului Partid Liberal Reformator (PLR), condus de Tăriceanu. În timp ce Tăriceanu vrea un congres rapid, în primăvară, Constantin susţine că statutul impune ca alegerile în partid să aibă loc de jos în sus, de la filiale până la centru, proces care va dura mai mult. Disensiunile pornesc de la interpretări diferite ale prevederilor statutare, cu privire la momentul în care trebuie să aibă loc Congresul. Prezenţa lui Liviu Dragnea la aceste discuţii a avut ca scop evitarea conflictului, având în vedere că în teritoriu au loc dispute frecvente pe această temă, în unele filiale existând chiar şi riscul unei rupturi.

Nici Călin Popescu-Tăriceanu şi nici Daniel Constantin nu şi-au anunţat până în acest moment oficial candidatura la şefia unică a ALDE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb