TĂRICEANU, DUPĂ CONSULTĂRILE DE LA COTROCENI: CCR ar putea deveni şi mai mult un arbitru politic

D.I.
Politică / 5 iunie 2019

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, că formaţiunea este de acord să nu existe amnistie pentru fapte de corupţie, dar are "rezerve serioase" cu privire la extinderea posibilităţii de a ataca ordonanţele de urgenţă la Curtea Constituţională pentru că această instituţie ar putea deveni şi mai mult un arbitru politic.

"I-am explicat că avem reserve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, dintr-un motiv simplu: (...) ar rezulta un Guvern extreme de slăbit, care nu ar mai puta să exercite funcţia de legislative delegate. Evident, şi mai grav, transformâm şi mai mult Curtea Constituţională într-un aribtru politic", a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Tăriceanu a explicat că ALDE nu a fost împotriva întrebărilor de la referendum, ci împotriva modalităţii în care s-a organizat scrutinul, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European.

"Vreu să se înţeleagă foarte bine că ne-am opus acestei şmecherii de a organiza simultan referendumul cu alegerile, pentru că rezultatul a fost o lipsă de dezbatere cronică pe temele europene, care sunt foarte importante", a mai spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat că formaţiunea a solicitat ca, dacă este nevoie de un alt referendum pentru rezivuirea Constituţiei, acesta să aibă loc "imediat", nu odată cu alte alegeri.

"Referendumul trebuie organizat imediat, deci imediat după ce Parlamentul rezolvă această problemă. Deci imediat, nu cu ocazia altui rând de alegeri, pentru că nu vreau să se înţeleagă că această şmecherie care a funcţionat odată o mai trecem cu vederea. Nu vrem să folosim referendumul iarăşi pentru distorsionarea rezultatului alegerilor. Punctul nostru de vedere este că referendumul pentru aprobarea acestor modificări, dacă vor fi de rang constituţional, trebuie făcut imediat după adoptarea de către Parlament", a mai spus liderul ALDE.

În plus, Tăriceanu a precizat că 2,5 milioane de români, fie au spus "Nu" la referendum, fie nu au votat la acest scrutin.

În plus, şeful ALDE a spus că problemele din justiţie - inteceptările, protocoalele secrete - nu vor fi rezolvate prin acest referendum.

"Acestor cetăţeni, precum şi tuturor cetăţenilor din România, vreau să le transmit următorul mesaj din partea noastră: Problemele cu care se confruntă justiţia din România - ascultarea pe scară largă a telefoanelor, protocoalele secrete dintre servicii, procuratură, Înalta Curte, CSM, abuzurile din justiţie ale procurorilor deja celebre, presunile făcute de servicii şi de procurori asupra judecătorilor - aceste probleme rămân în continuare să fie rezolvate. Ele nu s-au rezolvat prin aprobarea referendumului cu majoritate. Ele vor trebui în continuare să fie rezolvate, nu ne putem imagina că ele se rezolvă de la sine, nu ne putem imagina că dacă acum referendumul s-a aprobat trebuie să închidem ochii la aceste probleme şi să ne facem că ele nu există", a afirmat preşedintele ALDE.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. D LE TĂRICEANU puteți sa i spuneți orice și sa i demonstrați cu fapte și probe acest TRĂDĂTOR DE TARA nu la interesat ROMANII ȘI ROMÂNIA și nici nu-l va mai interesa cit încă mai este pus președinte de UNIUNEA EUROPEANĂ. El știe una și buna ca este PRIZONIERUL, SCLAVUL OCCIDENTULUI și trebuie sa răspundă la comenzile lor și se poarta cu mănuși cu ei sa nu i sclinteasca și sa nu le zgârie ouăle ca altfel este terminat politic și înfundat pușcăria. Pe DRAGNEA la executat cu otrăvurile de la D. N. A. Pe MELEȘCANU cind ia cerut SUGALAU LUI, POPONAR, NAZIST, HITLERIST sa i ea sprijinul lui MAIOR ca ambasador în S. U. A. s a făcut ca ploua din contra MELEȘCANU sa și dea demisia. Lui CARMEN DAN ea cerut demisia s a întâmplat cu polițistul împușcat la TIMIȘOARA. Lui PONTA ea cerut demisia și el nu a vrut sa și o dea sa întâmplat MASACRUL DE LA COLECTIV COMANDAT PENTRU IUBITUL LUI CIOLOȘ ȘI VREAU GUVERNUL MEU. Lui OPREA ea cerut demisia și nu și a dat-o sa întâmplat accidentul cu polițistul GIGI NA și exemple sunt multe. Întrebare pentru oamenii normali la cap. Cite coincidente stranii și ciudate pe timpul mandatului acestui BĂUTOR DE SINGE și oare nimeni nu le vede și nu reacționează, de ce.Pentruca acești GUSATI de la S. R. I. cu cefele de porci și se rup scaunele cu ei de grași ce sunt nu i interesează și nu vor sa și facă treaba, toți sunt complici și au MIINILE pătate și pline de singe. Dar exista un DUMNEZEU DREPT ȘI SFINT, care întârzie dar nu uita ii va ajunge JUDECATA LUI DREAPTA.

    Jigodia care a scris inainte fara sa-si lase numele banuiesc ca e unul care are multe potlogarii "nu spun hotii"pe coada si lui ca toti hotilor ,le e frica de consecinte.Numai invectinve fara sustinere, parca e marca lui tericeanu sau celor care il idolarizeaza. Tara asta nu e compusa numai din hoti.

    1. Ieri a scris in acelasi ton ca si azi , incoerent , cu spume la gura . Pana la urma un simplu prost.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb