TĂRICEANU: "Greul cade pe cadrele didactice; va trebui ca împreună să trecem prin această criză"

J.P.
Miscellanea / 14 septembrie 2020

"Greul cade pe cadrele didactice; va trebui ca împreună să trecem prin această criză"

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că, în anul şcolar care începe luni, "greul" cade pe cadrele didactice, care, pe lângă menirea de dascăli, trebuie "să se transforme" în supraveghetori, experţi în sănătate publică sau cadre medicale, conform Agerpres.

"Nicicând şcoala nu a mai început în condiţii atât de grele. Nicicând nu am avut atât de multe semne de întrebare cu privire la ce ar fi mai bine să facem. Nicicând nu ne-am temut atât de tare pentru sănătatea copiilor noştri. Este târziu acum să ne întrebăm ce a făcut Guvernul Orban pentru ca şcolile să se deschidă în siguranţă, pentru că toţi ştim ce au făcut. Este momentul să găsim soluţii împreună pentru că acum am rămas doar noi: elevi, părinţi şi profesori", a scris Tăriceanu pe Facebook.

El spune că părinţii îşi vor face datoria şi le vor asigura copiilor măşti, le vor spune "că purtarea lor nu este o joacă", o să îi supravegheze acasă pentru a vedea dacă prezintă simptome şi vor sta cu ei dacă se vor îmbolnăvi.

"Dar greul cade pe cadrele didactice care, pe lângă menirea de dascăli, trebuie să se transforme în supraveghetori, experţi în sănătate publică sau cadre medicale. Nicicând nu a mai apăsat o asemenea răspundere pe umerii lor şi ştiu că ei o resimt din plin. Vor fi bâlbâieli şi poate şi greşeli, pentru că nimeni nu le-a spus ce să facă, dar trebuie să le tratăm cu calm, să găsim soluţii ca să le îndreptăm şi mai ales să avem încredere unii în alţii. Acuzele nu vor rezolva nimic pentru că, în condiţiile în care am fost abandonaţi, elevi, părinţi şi profesori, de către guvern, nu ne avem decât unul pe altul. Şi va trebui ca împreună să trecem prin această criză. Umăr la umăr", susţine Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asa este.. Niciodata nu a fost un asa hitlerism de tip China in scoala romaneasca.

    E timpul sa ne luam in brate, cu mastile pe figura si sa fim solidari impreuna in sclavia in care ne-a bagat fortat masoneria mondiala. Sa fim solidari in supusenie, slugarnicie si obedienta fata de noul regim care ne-a pus carpa pe gura.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb