TĂRICEANU: "Mă gândesc cum să-i convingem pe Iohannis şi Orban că mărirea pensiilor cu 40% nu este negociabilă"

A.P.
Politică / 11 august 2020

Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că majorarea pensiilor cu doar 14% faţă de 40% cât prevede legea înseamnă că respectă legea doar în proporţie de 35%. "Pedeapsa pentru voi este că meritaţi ca şi pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le daţi", le-a transmis Tăriceanu premierului Ludovic Orban şi preşedintelui Klaus Iohannis, scrie News.ro.

"Mă tot gândesc cum să-i convingem pe Iohannis şi Orban că mărirea pensiilor cu 40%, cât prevede legea, nu este negociabilă. Le tot explic că 14%, cât vor ei să dea, nu acoperă nici măririle de preţuri sau că o mărire integrală va salva zeci sau poate sute de mii de locuri de muncă, dar cei doi nu par să înţeleagă sau să fie mişcaţi de argumentele mele", a scris, marţi, pe Facebook, Clin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, o mărire de 14% (în loc de 40%) "înseamnă că respectaţi legea doar în procent de 35%".

"Pedeapsa pentru voi este că meritaţi ca şi pensionarii să respecte tot 35% din ordinele pe care voi le daţi. Dacă de vorba bună nu înţelegi poate înţelegeţi de frică! Asta înseamnă că în rectificarea anunţată de Guvernul Orban avem de a face cu o noutate: tăierea bugetului de pensii! De ce? Pentru că în bugetul asigurărilor sociale de stat sunt prevăzute sumele necesare măririi pensiilor cu 40% dacă ne luăm după ce spunea Orban pe 16 decembrie 2019 ("am prevăzut sumele necesare pentru creşterea de la 1 septembrie a pensiilor, aşa cum dispune legea"), dar şi cum confirma şi Cîţu în aprilie ("majorarea pensiilor cu 40% rămâne prevăzută în buget")", a mai scris Tăriceanu.

Potrivit acestuia, "orice rectificare negativă pe care o va face Guvernul Iohannis - Orban înseamnă că, de fapt, ei fură banii pensionarilor şi îi îndreaptă spre contracte dubioase date cu dedicaţie firmelor de partid".

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Dl T. prin politica a devenit milionar si acum cu nonsalanta pt a ciupi cateva voturi nu-I pasa ca statul poate ajunge in faliment.

    1. Dar prin acordarea pensiilor speciale, pe care ,,vedeta"

      Rares Bogdan se lauda ca vor fi impozitate, statului 

      guvernat de Sica Mandolina si girat de penalul  

      Iohannis, care nu-si achita datoriile catre buget, stabililite de CA Brasov,

      nu-i este frica de faliment ?!!!! 

      Mai prostule , pensiile speciale au fost date de altii si mai ales sunt imposibil de descalcit cat timp beneficiarii sunt peste tot , in politica , in justitie ,in armata si-n tot aparatul represiv. Spune tu , prostule , cum se face si se desface aceasta afacere de hotie , si mai vedem.

      Avocatul Poporului controlat de PSD a contestat impozitarea pensiilor speciale, nu PNL-ul sau Orban sau Iohanis.

    Toate Iudele din clasa politico-securista damboviteana au urmatorul comportament, vechi de 30 de ani: cand sunt la Putere, daca s-ar putea, ar trage si cu mitraliera in pensionari ca sa iasa mai repede din Sistem, tinand cont de cat ii incurca acestia; cand ajung in Opozitie, ii apuca brusc, o asa mare dragoste si o grija fatza de pensionari, incat le-ar da acestora si camasa de pe ei!

    Asta cica ar fi liberal... Cu logica asta cu datul ati distrus bugetul, zero investitii, pomeni de toti banii plus imprumuturi..asta e minte de politician ticalos ne imprumutam de bani sa bem si sa mancam, lasa ca ratele imprumuturilor o sa le plateasca altii...

    PARUL

    Domnule Tariceanu,

    Nu va mai ganditi, nu va mai preocupati, nu va mai faceti griji. Degeaba.  

    PSD-ALDE a asigurat inainte cu d-voastra premier si apoi coalitia, cu Dancila, Tanase, Grindeanu, Dragnea si desigur cu ministrii liberali autentici, cresterea Romaniei in anii aceea de guvernare, cresterea veniturilor cetatenilor, asigurarea locurilor de munca, taxe si impozite, preturi si dobanzi moderate si altele. Asa fost mereu actul guvernamental al coalitiei LIBERALE "de stanga" ce s-a dovedit salvatoare si absolut necesara intr-o tara saraca ca Romania. Pentru cetateni.  

    Insa dupa cum se vede, romanii nu doresc crestere economica, salarii mai mari, nu doresc preturi mici, nu doresc legile lui Zamfir, nu doresc cresterea cu 40 % a pensiilior , nu doresc dublarea alocatiilor. Romanii doresc guvernare de dreapta. Romanii il doresc pe Catu, sa se imprumute cu mii de Eu pe secunda, Romanii doresc miliarde disparute, duse cu tirurile in Monaco. Romanii doresc Basism, securism, Lucovid, Vela si.. ,masca , carantina, izolare, clanuri mafiote aparate de politie si jandarmi. Romanii doresc taieri de salarii reduceri de personal, saracie si suferinta.  

    Romanii vor 10 august. Jos saracii, jos infometatii, jos dezbracatii.  

    Nu va mai ganditi domnule, romanii vor altceva. Dar ce ... ..or vrea? Ca nu sunt toti femei.

     

    1. Mafia psd a castigat alegerile parlamentare din 2016 cu 45%!!! Impreuna cu prefacutul de Tariceanu au format imediat o majoritate parlamentara! De ce nu au crescut salariul minim si pensiile imediat cu 400%? Imediat dupa alegerile din 2016,mafia psd avea prioritatea numarul unu ca sa legalizeze mita si sa-i salveze de la puscarie pe toti politicienii si pe toti infractorii! De ce au votat legea doar atunci cand au vazut ca pierd in sondaje si poporul nu-i mai vrea? De ce mafia psd impreuna cu prefacutul Tariceanu au trecut toate contributiile de asigurari sociale in carca angajatilor? Ca sa-i faca sa creada ca mafia psd le pasa de cetateni si ca le face salariul minim de 500 de euro? Cine este de vina pentru cresterea preturilor si taxelor in Romania? Bine inteles ca aproape pentru toate relele din Romania este de vina mafia psd si predecesorii ei! Este ultima zvacnire a caracatitei,pentru ca alegerile parlamentare se apropie si cetatenii romani vor extirpa acest cancer care senumeste psd !!!

    Rahatul ăsta pute din ce in ce mai rău!

    tu nu realizezi ca te-ai inhamat la o treaba de care esti complet strain: sa gandesti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb