Tăriceanu: PNL are alternative la colaborarea cu PD

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 31 ianuarie 2007

Tăriceanu: PNL are alternative la colaborarea cu PD

Partidul Naţional Liberal (PNL) are "un evantai întreg de soluţii" ca alternativă la colaborarea cu Partidul Democrat (PD), a declarat ieri, la Sinaia, preşedintele PNL, premierul Călin Popescu-Tăriceanu. "PD nu are dreptul moral să acuze PNL. Observăm că, de doi ani, PD vrea să facă o politică pragmatică, ca să nu spun o politică cinică. Dacă PD a ales definitiv această soluţie, nu rămâ­ne PNL decât o singură variantă: să trecem şi noi la o politică pragmatică, ceea ce înseamnă că nu există o singură soluţie pentru PNL - colaborarea cu PD. Avem un evantai întreg de soluţii şi, bineînţeles, mult mai multe decât, probabil, îşi închipuie unii", a spus Tăriceanu.

Potrivit preşedintelui PNL, decizia PD de a participa pe liste separate la alegerile pentru Parlamentul European a însemnat practic îngroparea Alianţei D.A.."Probabil că Alianţa a intrat într-o moarte clinică, ca să nu spun mai mult", a mai spus el.

Tăriceanu: Traian Băsescu este preşedintele informal al PD

Preşedintele PNL, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, se declară sceptic în privinţa pactului de neagresiune propus de Partidul Democrat, principalul motiv fiind legat, în opinia sa, de intervenţiile şefului statului, Traian Băsescu, în deciziile politice ale democraţilor. "Am încredere şi în Vasile Blaga, am încredere în Adriean Videanu, dar problema este că nu ei iau deciziile, în final, în PD. Deciziile le ia tot preşedintele informal al PD, Traian Băsescu", a mai declarat Călin Popescu-Tăriceanu. El a subliniat că, deşi PD propunea recent participarea pe liste comune cu PNL la alegerile pentru Parlamentul European, s-au răzgândit luni. În opinia sa, democraţii nu au capacitatea de consecvenţă în decizii pentru că, de fapt, "partidul nu este condus din interior, ci este condus din afară".

Tăriceanu a caracterizat pactul de neagresiune solicitat de democraţi drept "un fel de fariseism" din partea celor care îl propun, având în vedere experienţa democratică a României.

Tăriceanu: Majoritatea care alege preşedintele României poate să-l şi demită

Aceeaşi majoritate care a ales preşedintele României trebuie să aibă dreptul de a-l şi demite, a explicat, ieri premierul Călin Popescu-Tăriceanu, decizia liberalilor de a susţine, în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, modificarea legii referendumului. El a subliniat că slaba participare a românilor la alegeri face ca preşedintele României să fie ales, de fapt, de un sfert din populaţie şi, potrivit principiului simetriei juridice, "această majoritate, care alege, poate să şi demită". Tăriceanu a precizat că discuţia privind legea referendumului nu este legată de persoana preşedintelui Traian Băsescu, ci de buna func­ţionare a instituţiei prezidenţiale.

În opinia sa, impunerea unei majorităţi mai largi face inoperabilă legea referendumului. "Ceea ce s-a întâmplat în perioada lui Ion Iliescu nu trebuie să se mai întâmple", a adăugat primul-ministru, citat de Rompres.

Tăriceanu: Serviciile secrete nu trebuie să ajungă unelte ale puterii politice

Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal (PNL) vor depune, săptămâna viitoare, iniţiativele legislative proprii privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii, a anunţat ieri premierul Călin Popescu-Tăriceanu, care a subliniat că serviciile trebuie să nu ajungă pârghii în mâna puterii politice. El a precizat că această decizie a fost luată, în cadrul întâlnirii Biroului Politic Central al PNL cu parlamentarii partidului, în condiţiile în care s-a constatat o tergiversare în privinţa avizării pachetului de legi privind organizarea şi funcţionarea serviciilor de informaţii pe baza propunerii făcute de guvern şi înaintate către CSAT.

"Din păcate, în România, observăm că rolul serviciilor de informaţii este din ce în ce mai important şi, într-o ţară în care există o tendinţă de regim de autoritate personală, trebuie să fim cu atât mai mult atenţi la modul în care sunt organizate şi mai ales la modul în care funcţionează serviciile de informaţii, pentru ca ele să nu ajungă pârghii şi unelte în mâna puterii politice", a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

El a amintit, totdată, că a exis­tat o lungă dezbatere publică în care multe voci din media şi societatea civilă au subliniat necesitatea păstrării şi garantării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale individului consfinţite prin Constituţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb