"Tarom" ar putea închiria aeronave din 2008, întrucât va creşte numărul pasagerilor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 6 noiembrie 2007

Tarom analizează posibilitatea închirierii pe termen lung, din 2008, a unor aeronave, pentru a opera noi curse, întrucât se estimează o creştere a numărului de pasageri, a declarat, ieri, la Hamburg, purtătorul de cuvânt al companiei, Mădălin Tudor.

"Tarom vrea să-şi dezvolte rutele de destinaţie şi analizează posibilitatea măririi flotei prin închirierea pe termen lung a unor aeronave. Această variantă va fi mai profitabilă, iar cea a achiziţionării unor noi aeronave este exclusă", a spus Tudor.

Potrivit acestuia, închirierea acestor aeronave urmăreşte creşterea numărului de pasageri transportaţi de companie. La începutul acestui an, Tarom a estimat că va avea, până la finele lui 2007, un număr de1,5 milioane pasageri, însă, după analizele de piaţă realizate de departamentul de marketing, s-a constatat că numărul pasagerilor transportaţi de Tarom va ajunge până la finele acestui an la 1,8 milioane de pasageri, cu 500.000 mai mult decât în 2006.

Tarom a încheiat, în luna aprilie 2004, cu Airbus Franţa, un contract în baza căruia urmau să fie livrate patru aeronave Airbus A 318. Două dintre acestea au fost achitate şi livrate Tarom în noiembrie şi decembrie anul trecut, cea de-a treia fiind livrată ieri.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, să aloce de la bugetul de stat suma necesară pentru plata ultimelor două aeronave Airbus A318, după ce, la rectificarea bugetară din septembrie, executivul a renunţat la finanţarea celor două avioane, realocând banii pentru CFR. Astfel, s-a stabilit că suma va fi alocată de la de la bugetul de stat. Măsura nu va duce la majorarea sumei totale aprobate pentru programul investiţional din anul trecut, suma aferentă pentru contractul de achiziţionare a aeronavelor, în 2007, fiind de maxim 72 milioane dolari, se arată în acelaşi comunicat.

Tarom estimează că până la finele anului, va obţine o cifră de afaceri de 310 milioane dolari şi un profit de şapte milioane de dolari.

Compania Airbus a vândut, până în prezent, 100 de aparate A-318 către 13 companii aeriene, din America de Nord, Asia şi Europa (Air France şi Tarom).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb