Domeniul IT se confruntă de mai mulţi ani cu un deficit de specialişti, pe măsură ce nevoile companiilor şi instituţiilor au crescut în acest sector, conform unui comunicat remis redacţiei. Cererea de formare de specialişti în domeniul IT a crescut exponenţial în ultimii ani, însă costurile ridicate pot fi un obstacol în calea românilor care vor să intre în acest domeniu. În acest context, tbi bank se asociază cu platforma ucraineană de educaţie tech GoIT, pentru a oferi oamenilor acces mult mai uşor la studii în domeniul IT, cu ajutorul unui instrument de finanţare online, incluzând plăţi fără dobândă Buy Now, Pay Later (BNPL).
"Accesul la educaţie este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă românii, mai ales într-o economie în care costul vieţii este în creştere. Domeniul IT are mare nevoie de oameni calificaţi, iar acest parteneriat vine în întâmpinarea nevoilor acestora, ajutându-i să îşi eşaloneze costurile în timp, în rate uşor de plătit", a spus Ionuţ Sabadac, VP Merchant Solutions, tbi bank.
Potrivit sursei citate, cu mulţi ani de expertiză şi o acoperire internaţională, GoIT este o companie de educaţie informaţională pentru începători,, având peste 11.000 de studenţi şi peste 200 de profesori. Compania se angajează să ofere servicii de excelenţă în sectorul educaţiei în tehnologie şi, în plus, îi ajută pe cursanţi să îşi găsească un loc de muncă, promiţând rambursarea integrală a costurilor cursului Full-Stack dacă aceştia nu îşi găsesc un loc de muncă în industrie în termen de şase luni de la finalizarea cursului. Compania are o rată mare de succes în ceea ce priveşte angajările după finalizarea cursurilor Full-Stack, poziţionându-se printre jucătorii de top la nivel mondial. Sunt deja lansate numeroase cursuri, disponibile în România, ajutându-i pe români să îşi folosească abilităţile în diverse poziţii, de la tester la dezvoltator Full-Stack. Prin intermediul soluţiei tbi, cursurile sunt mai accesibile pentru oricine doreşte să urmeze o carieră în acest domeniu.
"Piaţa românească de tehnologie a avut o creştere exponenţială în ultimii ani, iar nevoia de angajaţi este mai mare ca niciodată. Suntem siguri că fiecare persoană care termină cursul nostru va găsi un loc de muncă, deoarece avem un model educaţional foarte eficient, bazat pe proiecte din lumea reală", spune Anton Chornyi, CEO, GoIT Group.
Mai mult de jumătate dintre studenţi au între 25 şi 40 de ani, iar 75% dintre ei nu au studii anterioare în domeniul IT. Publicul principal al GoIT include persoane din diverse domenii, cum ar fi contabili, avocaţi, profesori, şoferi, manageri şi mulţi alţii, se mai arată în comunicat.