TCE 3 Brazi, în faliment

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 12 septembrie 2014

TCE 3 Brazi, în faliment

Tribunalul Neamţ a dispus intrarea în faliment a companiei TCE 3 Brazi, deţinută acum de familia cunoscutului om de afaceri Culiţă Tărâţă, care este preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. Instanţa a desemnat, în calitate de lichidator judiciar provizoriu, pe LD Expert Grup IPURL şi a dispus dizolvarea societăţii şi ridicarea dreptului de administrare al debitorului, se arată în decizia Tribunalului Neamţ, citată de sursa menţionată.

Tribunalul a fixat termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator la 22 septembrie, iar data limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor a fost stabilit pentru 14 noiembrie.

Culiţă Tărâţă a afirmat, citat de Mediafax, că are probleme de sănătate şi că nu ştie ce se întâmplă cu firma: "Urmăriţi şi dumneavoastră portalul tribunalului şi vedeţi ce anunţă acolo. Eu nu sunt la curent cu ce se întâmplă şi nu ştiu ce să vă spun".

În iunie, deputatul PSD Ionel Arsene a depus la Camera Deputaţilor o declaraţie politică prin care susţine că preşedintele CJ Neamţ derulează, prin interpuşi, diferite contracte care pot aduce pagube de peste 80 de milioane de euro. Declaraţiile acestuia au survenit după ce societatea TCE 3 Brazi, deţinută de fiul lui Culiţă Tărâţă, a depus la Tribunalul din Neamţ cererea de intrare în faliment, în contextul în care profitul înregistrat al companiei a fost de 5,4 milioane de lei, iar datoriile totale, de 129 de milioane de lei, potrivit datelor aferente anului trecut şi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Firma figurează în arhivele ADS cu un debit de 99 de milioane de lei (peste 22 milioane de euro), sumă provenită din resturi de plată la arendă în anii 2002-2007, la care se adaugă penalităţile aferente.

Culiţă Tărâţă a declarat, pentru ziarul BURSA, în luna iunie a acestui an, că TCE 3 Brazi nu are absolut nicio datorie la stat şi că, de fapt, insolvenţa societăţii face parte dintr-un plan de reorganizare pe centre de profit. "Din câte ştiu, societatea va fi reorganizată, iar tot holdingul TCE 3 Brazi râmâne în continuare foarte puternic", ne-a declarat domnia sa.

Afacerile lui Culiţă Tărâţă şi influenţa acestuia în judeţul Neamţ sunt mai mult decât cunoscute, preşedintele CJ Neamţ fiind criticat de mai multe ori pentru legăturile pe care companiile sale (n.r - ulterior pe numele familei sale sau ale unor cunoscuţi ) le-au derulat cu statul.

În 2008, TCE 3 Brazi exploata o suprafaţă de 65.000 hectare de teren agricol, din care 55.000 hectare aflate în Insula Mare a Brăilei. Firma a ajuns să aibă în anul 2013 o cifră de afaceri de 88 milioane lei, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor, după ce în 2012 avusese afaceri de 461 milioane de lei şi profit net de 80,7 milioane lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb