Techcelerator, programul de accelerare care oferă finanţare startup-urilor de tehnologie

Cristian Trincu
Miscellanea / 30 ianuarie 2018

Techcelerator, programul de accelerare care oferă finanţare startup-urilor de tehnologie

Techcelerator, un nou program de accelerare care se adresează startup-urilor româneşti de tehnologie, îşi începe activitatea, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Acesta este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Susţinerea financiară este acordată prin intermediul parteneriatului exclusiv cu GapMinder, fondul de investiţii de capital de risc recent lansat în ţara noastră, cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, două centre importante ale inovaţiei româneşti,

La începutul programului, 15-20 startup-uri aflate în stadiul de prototip sau Minimum Viable Product vor primi câte 25.000 euro pentru o participaţie de 6% din companie. Ulterior, în timpul programului, startup-urile cu cele mai mari şanse de succes, vor avea posibilitatea să acceseze o a doua rundă de investiţie, de până la 75.000 euro, convertibilă în acţiuni în startup-ul respectiv. Sunt invitate să aplice companiile tinere inovatoare, care apreciază că au potenţial ridicat de dezvoltare şi extindere la nivel internaţional, din industrii în creştere, precum: software, securitate cibernetică, inteligenţă artificială, transformare digitală, soluţii IT pentru sănătate, AgTech, FinTech şi altele.

Programul se derulează pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în Bucureşti cât şi în Cluj-Napoca, cu sprijinul a peste 60 de mentori români şi străini. Prima rundă a programului va începe pe 31 martie. Sunt incluse sesiuni intensive de business coaching, mentorat, expertiză specifică în funcţie de industria startup-ului şi servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunităţi internaţionale pentru scalare şi expunere în piaţa globală.

Pe durata programului de accelerare, membrii echipei Techcelerator vor facilita întâlniri între startup-urile participante şi potenţiali investitori şi parteneri de afaceri cu ajutorul cărora firmele la început de drum îşi pot testa produsele sau încheia parteneriate strategice. Startup-urile care vor dovedi cel mai mare potenţial de creştere vor continua să fie monitorizate de către GapMinder şi vor fi luate în considerare pentru runde ulterioare de finanţare de tip seed.

Cristina Ţoncu, Managerul proiectului a spus: "Techcelerator este un program ideal pentru cei care vor să îşi dezvolte o afacere cu potenţial internaţional. Oferim pentru prima dată finanţare tuturor startup-urilor selectate pentru dezvoltarea produsului sau serviciului propus. În acelaşi timp, am pregătit un program intens de mentorat în timpul căruia fondatorii şi echipele lor vor lucra cu experţi din industriile relevante pentru business-ul lor" .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb