Tehnologia 5G, implementată în ţara noastră din 2020

Ziarul BURSA #Companii / 8 octombrie 2019

Tehnologia 5G, implementată în ţara noastră din 2020

Implementarea tehnologiei 5G în ţara noastră va începe în anul 2020. Anunţul a fost făcut de minis­trul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Alexandru Petrescu.

Ministrul a făcut declaraţiile la conferinţa anuală pe teme de securitate cibernetică, organizată la Palatul Parlamentului, de Centrul Naţional de Răs­puns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO): "Aşa cum a fost planificat de la sfârşitul anului trecut, începutul anului în curs, reglementatorul, adică autoritatea care are responsabilitatea în ceea ce priveşte parcursul licitaţiei pentru alocare, frecvenţelor de 5G (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii - ANCOM, n.r.) a demarat deja procesul de consultare publică chiar pe site-ul instituţiei. Parcursul este în desfăşurare conform planului pe care noi ni l-am asumat şi aşteptăm ca, până la sfârşitul

acestui an, această licitaţie să se finalizeze. În anul 2020, cu siguranţă vom începe implementarea tehnologiei 5G la nivelul României şi astfel ne putem situa în plutonul primelor ţări europene care implementează aceas­tă tehnologie. Deja, licitaţia în sine s-a des­făşurat sau este în curs de desfăşurare într-un număr de ţări ca Germania, Italia, Austria, Ungaria. Deci, este important să menţinem acest parcurs, astfel încât să rămânem printre primele ţări care vor adopta tehnologia 5G - un punct de cotitură. 5G va fi fundamentul pentru adopţia de noi tehnologii şi vorbim de Internetul Lucrurilor (Internet of Things, n.r.), Inteligenţa Artificială şi ne dorim ca România să rămână în plutonul ţărilor fruntaşe care vor avea la îndemâna fiecărui utilizator o nouă tehnologie".

ANCOM a anunţat, pe data de 7 iunie 2019, că procedura de licitaţie pentru acordarea resurselor de spectru disponibil în benzile desemnate pentru implementarea tehnologiei de noua generaţie 5G urmează să fie finalizată până pe data de 31 octombrie, iar licenţele de utilizare vor fi acordate până la finalul anului. Calendarul aferent organizării licitaţiei pentru 5G a fost finalizat în data de 21 iunie în cadrul Consiliului Consultativ, iar documentul de poziţie se referă la acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil in benzile de frecvenţe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz şi 3400-3800 MHz.

În luna decembrie a acestui an, licenţele de utilizare a frecvenţelor radio vor fi acordate câştigătorilor, ceea ce va face ca operatorii să poată folosi o parte a spectrului câştigat începând cu data de 1 ianuarie 2020, iar pentru prima jumătate a anului 2020 sunt stabilite a fi finalizate acţiunile privind încheierea acordurilor de coordonare referitoare la televiziunea digitală terestră cu Ucraina şi a acordurilor bilaterale cu ţările vecine privind coordonarea utilizării frecvenţelor pentru reţele MFCN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb