Reţelele de socializare continuă să prospere. Pandemia nu le-a afectat deloc activitatea, din contră, oamenii au găsit un refugiu în acestea. TikTok a continuat să-şi crească veniturile, care au fost semnificativ mai mari anul trecut faţă de 2020. Utilizatorii TikTok au cheltuit anul trecut 2,3 miliarde de dolari în cadrul platformei sociale chineze, arată estimarea Sensor Tower, care a luat în calcul şi versiunea pentru China, Douyin. Faţă de cele 1,3 miliarde câştigate în 2020, veniturile TikTok au crescut anul trecut cu 77%. Reţeaua TikTok a fost lansată în China sub numele "A.me" în septembrie 2016 de Zhang Yiming, un an mai târziu fiind "exportată" la nivel global. Doar în ultimul trimestru din 2021 TikTok a câştigat peste 824 de milioane de dolari, mai mult decât dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2020, când ajungea la 382 de milioane de dolari.
China a rămas piaţa care aduce cei mai mulţi bani, însă, ultimul trimestru din 2021 a reprezentat doar 57% din veniturile totale, faţă de 85%, cât reprezenta în 2020. După ce, în 2020, a fost blocat în India, extinderea TikTok a scăzut anul trecut cu 25%. De la peste 970 de milioane de instalări în 2020, TikTok a numărat 740 de milioane de instalări în 2021. Cu toate astea, anul trecut, TikTok a devenit prima aplicaţie care nu este deţinută de Meta ce depăşeşte pragul de 3 miliarde de instalări de când există. Timpul petrecut pe TikTok a crescut cu 15% la finalul anului trecut, iar numărul de sesiuni (deschideri şi folosiri) a crescut faţă de aceeaşi perioadă din 2020 cu 30%.
TikTok este aplicaţia mobilă care le permite utilizatorilor să creeze sau să urmărească clipuri video între 3 şi 60 de secunde ca durată. Aceste filmuleţe au pe fundal fragmente din piese muzicale, diferite sunete, dialoguri, sau diferite replici memorabile iar protagoniştii filmuleţelor fie dansează, mimează un dialog sau un cântec ori interpretează scenic pe baza sunetului original. Conform unor estimări, valoarea companiei deţinătoare a acestei aplicaţii a ajuns la 75 de miliarde de dolari.