"Telefonul fără fir", reinventat de către USL

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 11 aprilie 2013

"Telefonul fără fir", reinventat de către USL

Dialogul între liderii USL din ultimele săptămâni poate fi încadrat uşor în categoria "superb, dar lipseşte cu desăvârşire". Crin Antonescu şi Victor Ponta au reinventat telefonul fără fir, cu televiziunile pe post de intermediar. Dialogul a fost suspendat iar mesajele sunt transmise "din gură în gură" fiecare reacţionând şi comentând declaraţiile partenerului de guvernare, după ce acestea au devenit publice. Propunerile pentru DNA, taxa de solidaritate, preşedinţii aleşi exclusiv cu sprijinul PSD sunt doar câteva din subiectele care demonstrează că în USL nu mai există consultări, mesajele fiind transmise prin intermediul televiziunilor, doar în caz de criză majoră, care s-ar putea solda cu ruperea alian­ţei, se ajunge la o discuţie normală cu toate părţile aflate la aceeaşi masă.

Premierul a anunţat la TV că doreşte introducerea unei taxe de solidaritate de 10% pentru bugetarii cu venituri peste 1.000 de euro, precizând că s-a consultat cu partenerii de alianţă pe această temă. Reacţia lui Crin Antonescu demonstrează clar că în acest dialog la distanţă cineva uită să spună adevărul. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că PNL se opune "categoric" introducerii unei taxe de solidaritate de 10%, susţinând că eventualele venituri la bugetul de stat nu sunt semnificative: "PNL se opune categoric oricărei supraimpozitări sau creşteri de fiscalitate şi datorită ataşamentului său la principiul cotei unice, şi mai ales pentru că unul din angajamentele majore ale USL, la care ţinem toţi în aceeaşi măsură, liberali sau social-democraţi, este acela că nu vor creşte taxele şi impozitele. În această privinţă, poziţiile sunt clare şi, repet, soluţiile nu pot veni nici pentru rectificarea bugetară, nici pentru toate celelalte nevoi publice foarte mari, ce-i drept, dar nu pot veni din sume care nu sunt semnificative şi care s-ar obţine dintr-o taxare a veniturilor mai mari de 1.000 de euro şi aşa mai departe. Şi în plan simbolic, dar şi în plan practic nu putem să acceptăm o asemenea formulă pentru că, repet, nu rezolvă - pe de o parte încalcă angajamentele electorale, pe de altă parte nu rezolvă problema bugetară. Trebuie luate măsuri de fond, care să poată stimula cu adevărat apariţia locurilor de muncă şi, implicit, încasările la buget".

Pentru ca nimeni să nu se îndoiască de starea de tensiune dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu, aceştia au reuşit să se contreze şi pe tema ajutorului dat de un partid sau altul la câştigarea alegerilor prezidenţiale. Dorind să îl corecteze în public pe premier, Crin Antonescu a ţinut să precizeze că se poate ajunge la Cotroceni şi fără sprijinul PSD, lucru dovedit chiar de o scurtă statistică: "Până la urmă, din cei trei preşedinţi de până acum ai României, doi au câştigat fără sprijinul PSD. Eu sper să câştig cu sprijinul PSD".

După modelul deja patentat, cei doi co-preşedinţi vor ieşi în cel mai scurt timp împreună într-o conferinţă de presă în care să anunţe că aceia care se bucură de ruperea USL mai trebuie să aştepte.

Starea de tensiune dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu este evidentă şi pentru ceilalţi lideri marcanţi ai celor două formaţiuni. Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu consideră că "frecuşurile" şi "neînţelegerile" dintre cei doi preşedinţi sunt fireşti, la fel ca într-o familie, unde soţul şi soţia nu reuşesc întodeauna să se pună de acord asupra unei teme: "Relaţiile umane sunt relaţii complicate şi coaliţiile politice nu sunt lucruri uşoare. Dar eu cred că nu e bine să se rupă o alianţă care şi-a demonstrat eficienţa şi necesitatea în condiţiile actuale ale ţării. Frecuşurile, neîn­ţelegerile, tensiunile care apar sunt un lucru firesc. Aşa se întâmplă şi într-o familie, între soţ şi soţie, şi într-un cuplu. Nu totdeauna merg lucrurile foarte uşor şi apar tensiuni". Ion Iliescu a spus că aceste tensiuni sunt fireşti, importantă fiind înţelepciunea de a le depăşi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. incalca angajamentele electorale... ce mai conteaza? asta e vrajeala! parca pana acum nu s-a intamplat. lasa, voua sa va fie bine!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb