Temerile nu părăsesc piaţa valutară

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 mai 2010

Temerile nu părăsesc piaţa valutară

Euro scade, investitorii considerând că este posibil ca sprijinul pentru Grecia să nu fie aprobat

Moneda unică s-a depreciat ieri faţă de dolar, pe pieţele externe, din cauza temerilor legate de faptul că pachetul de sprijin pregătit de Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru Grecia, în sumă de 110 miliarde de euro, nu va primi aprobarea unor state din zona euro.

Euro s-a depreciat la 1,3227 do-lari la ora 7:03 a.m., pe piaţa din New York, de la 1,3294 dolari la sfârşitul săptămânii trecute.

În opinia analiştilor, pe lângă temerile legate de un posibil eşec în aprobarea pachetului financiar pentru Grecia, există un mare semn de întrebare cu privire la ceea ce se va întâmpla cu această ţară chiar dacă ajutorul va fi acordat. Specialiştii se întreabă, acum, dacă statul elen va putea urma programul de austeritate stabilit pentru primirea pachetului de sprijin, mai ales că populaţia protestează.

În plus, pe pieţele valutare persistă temerile legate de răspândirea crizei datoriilor în alte ţări din zona euro.

Glenn Marci, strateg în cadrul "DZ Bank" AG din Germania, declară, citat de agenţia Bloomberg: "Teama de contagiune încă este prezentă pe piaţă. Oamenii au fost sceptici cu privire la stabilitatea zonei euro şi vor fi necesare câteva săptămâni ca să revină încrederea".

Anul acesta, euro a pierdut 7,6% în raport cu dolarul. La data de 30 aprilie, moneda unică europeană a încheiat cinci luni consecutive de depreciere, din cauza temerilor legate de stabilitatea zonei euro.

110 miliarde euro, sprijin pentru Grecia

Mai multe state din zona euro au anunţat deja, ieri, care va fi contribuţia lor la programul de asistenţă financiară internaţională pentru Grecia, potrivit Agerpres. Germania va contribui cu 22,4 miliarde de euro, din care 8,4 miliarde în primul an, în timp ce contribuţia Franţei va fi de 16,8 miliarde de euro, din care 6,3 miliarde în primul an. În cazul Spaniei, contribuţia va fi de 9,8 miliarde de euro, din care 3,67 miliarde euro în primul an. Olanda va contribui cu 4,8 miliarde, din care în jur de 1,8 miliarde în primul an, Belgia - cu 3 miliarde de euro (un miliard de euro în primul an) şi Portugalia cu 2,06 miliarde de euro, din care 775 de milioane de euro în primul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb