Tender a bătut palma pentru petrolul senegalez

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 iulie 2010

Ovidiu Tender deţine indirect circa 60% din Prospecţiuni.

Ovidiu Tender deţine indirect circa 60% din Prospecţiuni.

Omul de afaceri timişorean a fost primit de preşedintele Senegalului într-o vizită de afaceri în iunie, după ce l-a cunoscut la summit-ul francofon din 2006 organizat la Bucureşti

Societatea "Prospecţiuni", controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, s-a aliat cu compania de stat "Societe des Petroles du Senegal" ("Petrosen") în vederea exploatării resurselor de petrol, gaze şi apă din statul vest-african. La mijlocul lunii iunie, conducerea "Prospecţiuni" a semnat un memorandum de înţelegere cu "Petrosen" pentru înfiinţarea unui joint-venture în domeniul serviciilor geologice, geofizice şi geochimice.

Semnarea memorandumului a survenit unei vizite pe care o delegaţie formată din Ovidiu Tender, Gehrig Schultz, CEO-ul "Prospecţiuni", şi Tim Branch, vicepreşedintele companiei, a făcut-o în Senegal, la invitaţia oficială a guvernului de acolo. Ovidiu Tender a fost întâmpinat chiar de preşedintele Senegalului, Abdoulaye Wade, pe care l-a cunoscut în urmă cu circa patru ani, cu ocazia summit-ului Francofoniei organizat la Bucureşti. Negocierile pentru constituirea joint-venture-ului au durat circa o săptămână, "Prospecţiuni" urmând să îşi deschidă o reprezentanţă acolo.

Parteneriatul îşi propune să des­copere şi să pună în valoare resursele naturale de care dispune Senegalul, au precizat reprezentanţii "Prospecţiuni". Intrarea pe piaţa senegaleză reprezintă, în opinia conducerii "Prospecţiuni", un prim pas pentru extindere pe piaţa vest-africană.

"În mod concret, joint venture-ul dintre Prospecţiuni şi Petrosen a fost realizat cu scopul de a obţine, procesa şi interpreta informaţii despre petrolul, gazele şi apa din Senegal, dar activitatea sa se poate extinde la toate statele care formează Comunitatea Economică a Statelor Vest Africane (UEMOA). De asemenea, în cadrul aceluiaşi memorandum, Prospecţiuni îşi exprimă interesul de a obţine şi concesiona licenţa de explorare în petrol şi gaze pentru blocul Diourbel (o regiune din Senegal)", au mai spus, ieri, reprezentanţii companiei de prospectare.

Memorandumul presupune şi instruirea personalului Petrosen prin schimburi de experienţă extinse în România, internship-uri şi conferinţe susţinute de reprezentanţi ai Prospecţiuni la Universitatea din Senegal.

"Este un acord foarte important pentru noi deoa­rece, prin semnarea aces­tui parteneriat, ne facem intrarea pe o piaţă foarte interesantă, cea a Africii de Vest, într-una din regiunile cele mai dezvoltate ale continentului. În aceeaşi ordine de idei, înţelegerea semnată recent creşte expunerea internaţională a Prospecţiuni care are în acest moment operaţiuni din SUA până în Iran şi din Româ­nia până în Senegal", a precizat CEO-ul Prospecţiuni, Gehrig Schultz.

Compania este liderul pieţei autohtone de explorări şi pros­pecţiuni geologice, geochimice, hidrogeologice şi geotehnice, cu o experienţă de peste 55 de ani. "Pros­pecţiuni" furnizează servicii pentru companii precum "Petrom", "Romgaz" sau "Rompetrol". Compania este listată pe piaţa Rasdaq, iar anul trecut a avut un profit net de 40,7 milioane lei (aproximativ 9,6 milioane euro), la o cifră de afaceri de 224,9 milioane lei (52,9 milioane euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb