TEODOROVICI:  "Trebuie să reducem birocraţia la nivel european"

T.T.
Internaţional / 6 aprilie 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Preşedinţia română la Consiliul UE acordă un interes deosebit soluţiilor pentru eliminarea divergenţelor de dezvoltare regională din UE, dar şi reducerii birocraţiei la nivel european, a declarat, ieri, ministrul român al Finanţelor, Eugen Teodorovici, la finalul primei zile a reuniunii informale a miniştrilor europeni de Finanţe.

"Agenda europeană a creşterii economice trebuie să se ocupe de problema diferenţelor de dezvoltare regională. Preşedinţia română spune în motto-ul ei că o valoare comună europeană este coeziunea, şi de aceea acordăm un interes deosebit soluţiilor pentru eliminarea acestor divergenţe. Trebuie să explorăm mai multe domenii, inclusiv din perspectivă instituţională. Trebuie să reducem birocraţia la nivel european, trebuie să facem ca instituţiile europene să fie mai flexibile pentru a reacţiona mai rapid şi mai bine la nevoile europene. În plus, trebuie să dăm dovadă de răspundere în ceea ce priveşte cheltuielile administrative ale instituţiilor europene", a afirmat Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Acesta a afirmat că finanţarea europeană trebuie să deservească obiectivele financiare europene şi să nu fie subminată de politici nesănătoase.

"Prima zi a ECOFIN găzduit de Preşedinţia română a început cu două reuniuni interesante, cu Eurogrup şi Eurogrup Plus, am vorbit despre cadrul financiar multianual, miniştrii Finanţelor sunt deosebit de interesaţi de procesul semestrului european, de Pactul de Stabilitate şi Creştere şi noile resurse proprii. Noua programare pe 7 ani trebuie să fie evaluată cu atenţie şi trebuie să coordonăm priorităţile la nivel naţional şi european. Cadrul Financiar Multianual conţine deja dispoziţii pentru a se asigura că finanţarea europeană deserveşte obiectivele financiare europene şi nu este subminat de politici nesănătoase", a declarat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a amintit că Preşedinţia română a invitat la discuţii şi partenerii sociali.

"Contextul în care are loc Preşedinţia noastră, alegerile europene, negocierile privind cadrul financiar multianual, transformarea economică, reprezintă un moment bun pentru o altfel de discuţie la nivel ministerial. De aceea am propus o dezbatere aprofundată la nivelul miniştrilor Finanţelor cu privire la ce trebuie să facem pentru ca Uniunea Europeană să obţină rezultate mai bune. Pentru că acum ne formăm priorităţile pentru următorul ciclu instituţional, am propus o inovare invitându-i şi pe partenerii sociali la discuţie. Mă bucur că propunerea noastră a fost acceptată şi Confederaţia Sindicatelor Europene, Centrul european pentru întreprinderi cu participare publică, Small Entreprises United şi Business Europe au participat la această dezbatere", a declarat ministrul Finanţelor.

Acesta a amintit că discuţiile s-au concentrat şi pe teme precum inovarea şi schimbările climatice.

"Pe baza a două documente importante s-a discutat despre teme precum inovarea, schimbarea climatică, convergenţa în UE, dar şi consolidarea relaţiilor între statele membre care fac şi care nu fac parte din zona euro, întărirea rezistenţei economice prin stimularea investiţiilor şi a reformelor structurale", a adăugat Eugen Teodorovici.

De asemenea, la reuniunea ECOFIN s-a dezbătut şi situaţia uniunii pieţelor de capital.

"O altă temă importantă pe agenda de astăzi a fost uniunea pieţelor de capital - calea de urmat. Aş vrea să subliniez un progres înregistrat în timpul Preşedinţiei noastre în domeniul uniunii pieţelor de capital, am ajuns la un acord politic cu Parlamentul European pe 9 dosare în acest domeniu şi sunt încă 4 dosare în negocieri intense. Angajamentul nostru ca Preşedinţie este să continuăm să lucrăm atât cu Parlamentul European, cât şi cu Comisia Europeană în următoarele zile, pentru propunerile legislative care mai sunt deschise. În acelaşi timp, pentru a avea blocurile de bază ale uniunii pieţelor de capital înainte de încheierea mandatului acestei Comisii, s-au propus o serie de iniţiative din partea acesteia, s-au făcut paşi semnificativi pentru atingerea obiectivelor uniunii pieţelor de capital. Mai avem 7 luni până la termen şi peste jumătate din propunerile legislative au fost deja adoptate", a încheiat ministrul de Finanţe.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Uita-te dintai in ograda ta, si redu birocratia din MF si celelalte ministere, apoi, poti vorbi!!!

    1. Cf. unei definiții)))) apoi = apă mare))))

    Un oligofren face și desface Europa.

    Ăsta ne crede proşti chiar pe toți...

    Trebuie să reducem birocraţia la nivel MONDIAL....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb