TeraPlast îşi propune să îşi digitizeze 80% dintre procesele logistice

T.B.
Companii / 22 septembrie 2023

Ovidiu Gurău, directorul comercial al TeraPlast

Ovidiu Gurău, directorul comercial al TeraPlast

TeraPlast adoptă accelerat şi pe scară largă soluţii de digitalizare, iar, în acord cu strategia la nivel de Grup, estimează că, în termen de un an, 80% dintre procesele operaţiunilor logistice să fie derulate prin intermediul unor softuri care cresc eficienţa şi reduc timpii necesari de livrare, se arată într-un comunicat al TeraPlast, remis redacţiei.

Ritmul de dezvoltare a afacerilor TeraPlast accentuează nevoia de automatizare a proceselor logistice, în condiţiile în care, în vârfuri de sezon, în TeraPlast, se procesează şi se livrează un număr foarte mare de comenzi zilnic, se mai arată în comunicat.

Procesul de digitalizare în cadrul TeraPlast presupune construirea unui ecosistem integrat de soluţii digitale, care ţine cont de specificul operaţiunilor şi nevoile TeraPlast şi care concentrează mai multe soluţii digitale care duc la interoperabilitatea datelor, informează compania.

Cel mai recent proiect în acest sens vizează analiza şi ofertarea. Pentru optimizarea procesului, a fost implementat un program care permite atât o analiză rapidă a cererii, raportând preţul solicitat la costurile înregistrate, cât şi acces la istoricul preţurilor de vânzare pentru produsele în cauză, conform sursei citate. Structura softului este gândită şi personalizată de echipa TeraPlast şi a fost realizat şi implementat cu succes de către Cicada Tehnologies din Cluj. Creşterea vitezei de răspuns la solicitări a fost posibilă prin dotarea echipei de vânzări cu echipamente IT care permit acces rapid şi în timp real la informaţii legate de preţuri, stocuri şi oferte. Programele software înlocuiesc sistemul anterior de administrare a logisticii şi ofertelor, bazat pe un format Excel, care, din cauza volumului uriaş de date, nu mai răspundea cerinţelor actuale, potrivit comunicatului.

"Adoptarea soluţiilor de digitalizare este parte din obiectivul nostru de eficientizare a timpilor şi eliminare a probabilităţii greşelilor în contextul unui volum ridicat de muncă. Dimensiunea Grupului TeraPlast este în creştere constantă, iar nevoile logistice trebuie adaptate la noile realităţi. Soluţiile implementate au ţinut cont de dinamica, diversitatea şi complexitatea proceselor comerciale, sunt personalizate industriei în care activăm. Mai specific, cu această soluţie, volumul de muncă se procesează mult mai rapid, viteza de obţinere a rezultatelor şi şansele de eroare scad foarte mult, iar echipa dedicată acestor operaţiuni rămâne aceeaşi. Avem 7 depozite proprii şi o reţea de peste 350 de distribuitori, iar împreună cu forţa de vânzări proprie servim prompt şi eficient cei peste 2.000 de clienţi ai TeraPlast. Vom continua să extindem soluţiile digitale necesare pentru a fi pregătiţi şi competitivi, deoarece acum facem tranziţia către noua eră, cea a industriei 4.0" a afirmat Ovidiu Gurău, directorul comercial al TeraPlast, se mai arată în comunicat.

Potrivit TeraPlast, digitizarea şi automatizarea proceselor permit accelerarea operaţiunilor, creşterea rezilienţei lanţului de aprovizionare la stres şi reducerea până la eliminare a erorii umane. Accesul rapid la diverşi parametri monitorizaţi permite o mai mare flexibilitate a operaţiunilor interne cu beneficii care ţin de:

Productivitate

Optimizarea forţei de muncă

Siguranţă

Utilizarea eficientă a spaţiilor

Management integrat al stocurilor

Pe lângă utilizarea celei mai recente versiuni SAP (S4HANA), pentru analiza bonităţii clienţilor este folosit un robot RPA de la UiPath, iar analiza performanţelor de vânzări se face prin intermediul Business Intelligence, dezvoltat pe platforma Qlik, conform sursei citate.

TeraPlast are în vedere pentru perioada următoare analiza şi găsirea de soluţii pentru dezvoltarea şi implementarea softurilor de logistică, finalizarea platformei de comerţ B2B, cât şi continuarea dezvoltării aplicaţiilor de WMS, astfel încât echipele din depozite să aibă posibilitatea de a face operaţiunile necesare cât mai uşor şi mai repede, fără greşeli, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb