TeraPlast, liderul pieţei de ţevi din PVC pentru canalizare exterioară şi unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa de instalaţii din România, a lansat un nou tip de ţeavă: PE-100 RC cu strat de protecţie PP, realizată dintr-un strat principal din polietilenă şi o protecţie exterioară din polipropilenă, menită să conducă la reducerea costurilor de instalare şi la eficientizarea instalaţiei care se realizează, relatează un comunicat trimis Redacţiei noastre.
PE-100 RC cu strat din PP, se diferenţiază printr-o flexibilitate ridicată în instalare, folosind tehnici alternative, cu sau fără pat de nisip, tehnici denumite generic "trenchless technology", informează sursa citată.
Noile ţevi au flexibilitate ridicată şi sunt compatibile cu fitingurile şi echipamentele de sudură existente pe piaţă. Folosirea acestor ţevi poate scurta termenele de execuţie cu 35-40% faţă de situaţiile în care instalarea se realizează prin metode convenţionale. Mai mult, costurile de execuţie a lucrărilor sunt şi ele diminuate cu circa 10-15% prin eliminarea unor operaţiuni tematice de instalare.
Stratul de protecţie din polipropilenă protejează ţevile împotriva radiaţiei UV şi împotriva contaminării pe toată durata de manipulare, transport, montaj şi utilizare. Materialul folosit în construcţia ţevilor nu interacţionează cu mediul înconjurător şi nici cu fluidul transportat, deci nu există posibilitatea ca acesta să împrumute fluidului caracteristici de gust, miros sau culoare. Datorită rezistenţei mărite la fisurare şi la propagarea fisurilor, la îmbătrânire termică, la coroziune şi sol agresiv, la abraziune şi impact, ţevile din PE-100 RC cu strat de PP sunt o alegere optimă pentru reţelele de transport şi distribuţie apă potabilă, gaze naturale, drenaj, canalizare sub presiune, apă de uz general, canalizări vacuumatice, apă pentru alte aplicaţii.
TeraPlast investeşte constant în dezvoltarea produselor, în acord cu nevoile clienţilor săi şi cu trendurile pieţei. În acest an, compania desfăşoară un amplu proiect de investiţii în valoare totală de 6,2 milioane de euro, dintre care 3,2 milioane de euro prin Schema de ajutor de stat.