Teren de antrenament de 2,18 milioane RON pentru Clubul "Politehnica" Iaşi

Doru Mocanu, Iaşi
Ziarul BURSA #Sport / 5 iunie 2006

Fotbaliştii Clubului "Politehnica" Iaşi vor avea la dispoziţie, peste doi ani, un teren modern de antrenament. Investiţia în amenajarea şi dotările acestuia se ridică la 2,18 milioane RON. Consiliul Local Municipal Iaşi a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv investiţional, care prevede modernizarea unui teren din strada Dumbrava Roşie, amplasat în spatele Stadionului "Emil Alexandrescu".

Potrivit referatului de specialitate întocmit de Direcţia de Investiţii a primăriei, în valoarea aprobată intră înlocuirea suprafeţei acoperite cu zgură cu materiale de calitate superioară, respectiv gazon artificial lestat cu nisip, reparaţii ale gardului împrejmuitor, realizarea unor tribune pentru spectatori cu o capacitate de 1.400 de locuri, amplasarea unei instalaţii de iluminat cu şase reflectoare, reabilitarea instalaţiei de canalizare şi alimentare cu apă etc. Conform indicatorilor tehnico-economici, lucrările vor cuprinde o arie construită a terenului de 6.110 mp, vor fi executate rigole şi cămine de vizitare pe o lungime de 340 ml. Vor fi folosiţi 172 de stîlpi de împrejmuire, care să susţină o suprafaţă de 2.760 mp de plasă de gard. Toate acestea, precum şi costul realizării tribunelor şi a instalaţiei de iluminat au fost apreciate la o valoare de 2,18 milioane RON, la preţurile existente în luna aprilie.

Realizarea acestei investiţii va rezolva o mare problemă a fotbaliştilor ieşeni, respectiv lipsa unui teren de antrenament de calitate, în condiţiile în care şi spaţiul de joc din Stadionul "Emil Alexandrescu" se prezintă în condiţii precare.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a declarat că viitorul teren de antrenament va fi utilizat şi de către elevii Liceului cu Program Sportiv. Şeful municipalităţii ieşene a mai avansat şi ideea extinderii şi modernizării Stadionului "Emil Alexandrescu", obiectiv pentru care speră să poată accesa finanţări nerambursabile din partea Uniunii Europene, prin intermediul fondurilor structurale disponibile după aderarea României.

Deocamdată, la stadionul din Dealul Copoului se lucrează intens pentru realizarea unei moderne instalaţii de nocturnă, în valoare de 2,7 milioane de euro, dar şi pentru montarea unei piste de atletism, costurile acesteia ridicîndu-se la 1,9 milioane RON. Ambele investiţii vor deveni funcţionale începînd cu toamna acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb