Guvernul de la Kiev şi separatiştii proruşi nu au început să retragă armamentul greu de pe linia frontului, depăşind termenul-limită prevăzut pentru miezul nopţii de luni spre marţi prin înţelegerea de joi de la Minsk.
Cele două părţi au primit termen doar două zile prin documentul final semnat pe care l-au semnat joi, relatează BBC News online.
Kievul a anunţat că nu se va retrage până când nu vor înceta luptele la Debalţeve.
Separatiştii au replicat, însă, că înţelegerea nu se aplică nodului feroviar strategic, deoarece oraşul este încercuit. Ei au oferit trupelor ucrainene asediate un coridor să se retragă.
Franţa, Germania şi Statele Unite şi-au exprimat îngrijorarea faţă de continuarea luptelor în zonă.
Comandamentul militar ucrainean a anunţat că insurgenţii proruşi au efectuat 112 atacuri începând de duminică dimineaţa, marea majoritate la Debalţeve, iar un ofiţer ucrainean a declarat că au loc confruntări armate şi la oraşul-port Mariupol.
În schimb, rebelii au acuzat forţele ucrainene că au bombardat aeroportul de la Doneţk.
1. Bravo Bursa
(mesaj trimis de Cristi C în data de 17.02.2015, 11:56)
Și Elena Deacu. O știre foarte corectă și obiectivă. Ați fi putut spune: rebelii sprijiniți de Rusia sabotează (că ce altceva știe mentalul colectiv că ar fi făcut comuniștii în istorie - lucru oarecum corect dar manipulatoriu) pacea de la Minsk 2. Sunteți cu mult peste ZDF-ul german.
2. Debalțeve
(mesaj trimis de Cristi C în data de 17.02.2015, 13:21)
Mai există un amănunt foarte delicios legat de Debalțeve. Agențiile de presă rusești afirmă că separatiștii au interceptat comunicații ale celor prinși în încercuire și în următoarele limbi străine: poloneză, olandeză, engleză, franceză. Până acum este doar un zvon. Dacă Debalțeve se predă, îi vom vedea (dacă este adevărat) și ar putea fi un deranj diplomatic.