TERORISTUL SALAH ABDESLAM, ARESTAT LA BRUXELLES Francois Hollande: "Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Abdeslam"

S.A.
Internaţional / 19 martie 2016

Francois Hollande: "Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Abdeslam"

Actualizare 17:41 Avocatul lui Salah Abdeslam: "Acesta va refuza extrădarea în Franţa"

Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele de la Paris, va refuza extrădarea sa în Franţa, a anunţat astăzi la Bruxelles avocatul său Sven Mary, precizând că Abdeslam, rănit la picior, a fost plasat "sub mandat de arestare", potrivit AFP.

"Ceea ce vă pot spune este că el colaborează cu justiţia belgiană. Într-o oră, vom fi din nou (în faţa instanţei), în baza mandatului de arestare european, în care Franţa cere extrădarea sa, şi pot deja să vă anunţ că vom refuza extrădarea sa în Franţa", le-a declarat avocatul jurnaliştilor la sfârşitul unei audieri la sediul poliţiei federale din Bruxelles.

"Vom vedea mai întâi dacă mandatul de arestare european este legal şi apoi vom vedea", a explicat avocatul Sven Mary.

Pentru a autoriza predarea sa către justiţia franceză, magistraţii belgieni nu trebuie să examineze fondul cauzei, ci doar să decidă cu privire la respectarea procedurii în vigoare.

Salah Abdeslam, arestat vineri în cartierul Molenbeek din Bruxelles după patru luni în care a fost dat în urmărire, este "ţintuit la pat deoarece a fost împuşcat în picior", a declarat avocatul Mary, ales vineri de familia lui Salah Abdeslam pentru a-l apăra şi care şi-a întâlnit clientul sâmbătă timp de 10 minute.

Întrebat de reporteri dacă clientul său a confirmat că a fost prezent la Paris pe 13 noiembrie, ziua atacurilor în care au fost ucise 130 de persoane, Sven Mary răspuns: "Da, a fost".

(S.A.)

-----------

Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, a declarat vineri seară preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles, după ce presupusul terorist a fost capturat în Belgia.

"Ştiu că autorităţile belgiene vor răspunde rapid şi favorabil solicitării noastre de extrădare. Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare", a spus Hollande.

Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris. "Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande. "În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, citat de Mediafax, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.

Salah Abdeslam, suspectat de implicare în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, a fost rănit şi arestat preventiv în cursul unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles. În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris pe 13/14 noiembrie 2015. Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris. Atentatele de la Paris, soldate cu 130 de morţi, au fost revendicate de reţeaua teroristă Statul Islamic (ISIS).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb