TESSERACT ARCHITECTURE estimează dublarea cifrei de afaceri în 2021, la aproape 2 milioane EUR

Comunicate de presă / 20 septembrie 2021

TESSERACT ARCHITECTURE estimează dublarea cifrei de afaceri în 2021, la aproape 2 milioane EUR

TESSERACT ARCHITECTURE estimează dublarea cifrei de afaceri la final de 2021 faţă de 2020, când a înregistrat un volum de business de aproape 1 milion de euro. Creşterea vine pe fondul cererii ridicate în special din segmentele medical şi logistic, care au accelerat în plină pandemie, conform unui comunicat remis redacţiei.

În perioada pandemiei şi în directă legatură cu necesităţile generate de aceasta, arhitecţii TESSERACT au proiectat atât spitale modulare, pentru tratamentul pacienţilor cu Covid-19 sau unităţi de triaj pacienţi (peste 23.000 mp de scheme funcţionale pentru spitale modulare, cu 146 de paturi în total), cât şi intervenţii în spitalele existente, pentru adaptarea lor la circuitele impuse de pandemie, reconfigurări de clădiri cu diverse funcţiuni în spaţii medicale, în special în privat, în contextul în care spitalele publice nu au mai putut prelua alte afecţiuni în afară de Covid-19 sau realizarea de recompartimentări pentru spaţii de laboratoare de analize medicale care au integrat în componenţa lor şi serviciul de testare PCR sau laboratoare nou construite.

"În domeniul medical, pandemia a accelerat luarea unor decizii de investiţii (atât în sectorul privat cât şi în cel public). De asemenea, un sector activ a fost şi cel al clădirilor industriale şi logistice. Pe perioada stării de urgenţă şi a pandemiei, consumul s-a axat pe producţia locală şi pe comenzile online, au apărut noi linii de producţie, distribuţia a crescut şi investiţiile au continuat. În special în domeniul logistic vedem o activitate intensă - suntem mult în urma unor ţări precum Polonia, Ungaria sau Austria, iar modificarea modelelor de consum prin accelerarea e-commerce a crescut nevoia de spaţii logistice şi industriale moderne, care să acopere toate zonele ţării, " spune Arh. Raluca Şoaita, fondator TESSERACT ARCHITECTURE.

Sectorul medical privat este unul foarte activ, apreciază arhitecţii TESSERACT, mulţi dintre operatorii mari privati de sănătate extinzând sau consolidând în această perioadă portofoliile de clădiri şi clinici. "Pentru o perioadă, au fost singurii care au preluat şi alte probleme în afară de pacienţii cu Covid-19. În acelaşi timp, chiar şi în domeniul de sănătate privat, oferta este mult subdimensionată faţă de nevoi. Cererea pentru servicii de proiectare a crescut, iar noi proiectăm atât clădiri noi pentru clinici şi spitale private, cât şi extinderi ale unor spitale existente, reconfigurări / reconversii ale unor clădiri cu altă destinaţie în spaţii medicale, amenajări interioare, ş.a.,"  completează Arh. Raluca Şoaita.

Alături de dublarea cifrei de afaceri, studioul TESSERACT ARCHITECTURE îşi extinde şi echipa, care a crescut cu 10 noi membri faţă de vara anului 2020. Alături de arhitecţii seniori, din echipa studioului fac parte şi epidemiologi, specialişti în echipamente medicale, experţi financiari ş.a.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb