Tetra Pak şi Stora Enso vor să tripleze capacitatea de reciclare a ambalajelor din carton pentru băuturi în Polonia

G.B
Companii / 22 iulie 2021

Tetra Pak şi Stora Enso vor să tripleze capacitatea de reciclare a ambalajelor din carton pentru băuturi în Polonia

Parteneriatul, dezvoltat în urma unui studiu de fezabilitate amplu, vizează introducerea unei linii de reciclare pe scară largă a ambalajelor din carton pentru băuturi la fabrica Stora Enso din Polonia. Linia va tripla capacitatea anuală de reciclare a deşeurilor de ambalaje din carton pentru băuturi din Polonia de la 25.000 de tone la 75.000 de tone. Astfel, vor putea fi reciclate toate cutiile uzate de băuturi vândute la nivel naţional, precum şi cele provenite din ţările învecinate, cum ar fi Ungaria, Slovacia şi Republica Cehă, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, investiţia totală se ridică la 29,1 milioane euro. Stora Enso va investi 17 milioane euro într-o nouă linie de reciclare ce va extrage fibrele de carton, în timp ce Tetra Pak, împreună cu Plastigram, va investi în total 12,1 milioane euro pentru a construi o linie suplimentară. Aceasta va recupera şi recicla separat polimerii şi aluminiul cu ajutorul unei tehnologii de separare brevetate. Ambele linii vor fi operaţionale la începutul anului 2023.

Materialele separate vor fi utilizate ca materie primă în scopuri diverse. Fibrele reciclate vor fi integrate în cartonul reciclat de Stora Enso. Polimerii şi aluminiul separaţi vor primi o nouă viaţă sub forma unor diferite tipuri de produse, cum ar fi coşuri şi folii.

Investiţia îşi propune să contribuie la dezvoltarea unei economii circulare la nivel de ţară şi va fi, totodată, în deplină concordanţă cu Pactul verde european. Ambalajele de carton colectate vor fi gestionate într-o manieră ecologică, iar materialele rezultate din procesul de reciclare vor fi valorificate integral.

"Astăzi, ambalajele din carton sunt reciclabile. Ele sunt colectate şi reciclate pe scară largă acolo unde există deja infrastructura de gestionare şi reciclare. Dar pentru noi nu este suficient. Suntem în căutare de oportunităţi în întregul lanţ valoric al reciclării pentru a îmbunătăţi modalitatea de reciclare a ambalajelor din carton şi pentru a dezvolta soluţii care permit reciclarea eficientă a tuturor componentelor ambalajelor, inclusiv polimerii şi aluminiul. Prin urmare, sunt foarte mândru de această investiţie, precum şi de parteneriatul solid cu Stora Enso care a făcut posibil acest demers. Acţiunea colectivă este esenţială pentru a ne atinge obiectivul suprem - o lume în care toate ambalajele din carton sunt colectate, reciclate şi nu devin niciodată deşeuri," a declarat Charles Brand, Preşedinte Tetra Pak pentru Europa şi Asia Centrală.

"Stora Enso livrează materiale pentru ambalaje obţinute din surse regenerabile. Datorită acestei acţiuni, putem creşte gradul de reciclare, un factor esenţial în promovarea unei bioeconomii circulare. Suntem încântaţi să ne unim forţele cu Tetra Pak într-un nou demers important către un viitor complet circular pe care ne propunem să îl realizăm. Mai mult, în contextul evoluţiei continue a sistemelor de colectare europene, proiectul are potenţialul de a mări capacitatea pentru a face faţă viitoarelor volume în creştere," a declarat Hannu Kasurinen, Vicepreşedinte Executiv al Diviziei de materiale de ambalare din cadrul Stora Enso.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb