THALES:  Companiile încep să aibă mai multă încredere în soluţiile de securizare a muncii în sistem hibrid

F.D.
Companii / 22 septembrie 2022

Companiile încep să aibă mai multă încredere în soluţiile de securizare a muncii în sistem hibrid

Având în vedere că ultimii doi ani au transformat mediul de lucru, schimbările în materie de securitate cibernetică au fost nu doar necesare, ci şi de amploare. Controlul accesului la aplicaţii, date şi sisteme este un aspect din ce în ce mai important pentru securizarea oricărui mediu de lucru şi protejarea acestuia împotriva ameninţărilor interne şi externe, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, după doi ani de pandemie, a crescut încrederea în abordarea anumitor riscuri şi ameninţări de securitate care decurg din munca hibridă şi la distanţă, în rândul companiilor şi organizaţiilor din întreaga lume. În ceea ce priveşte accesul securizat la aplicaţii, date şi sisteme, 84% dintre profesioniştii IT au declarat anul acesta că au un anumit grad de încredere în sistemele actuale de securitate, comparativ cu 56% în 2021. În plus, 60% au declarat că sunt foarte încrezători, comparativ cu doar 22% anul trecut.

Acestea sunt câteva dintre principalele concluzii ale 2022 Access Management Index, realizat de Thales, un sondaj global efectuat de 451 Research, parte a S&P Global Market Intelligence, în rândul a 2600 factori de decizie din domeniul IT.

Companiile devin mai încrezătoare în ceea ce priveşte securitatea muncii la distanţă

În general, concluziile raportului sugerează că firmele sunt în continuare preocupate de riscurile de securitate cibernetică pe care le presupune munca la distanţă, dar aceste îngrijorări nu mai sunt atât de mari. În acelaşi timp, companiile sunt din ce în ce mai încrezătoare în capacitatea sistemelor de autentificare şi de gestionare a accesului de a face faţă acestor riscuri. Doar 31% dintre profesioniştii IT intervievaţi au declarat că sunt "foarte îngrijoraţi" de riscurile şi ameninţările de securitate ale muncii la distanţă în 2022, în scădere de la 39% în 2021. Totuşi, numărul celor care au declarat că sunt "oarecum îngrijoraţi" - cel mai întâlnit răspuns - a crescut de la 43%, la 48% în 2022.

Autentificarea cu mai mulţi factori prinde teren, dar nu este larg răspândită

În timp ce utilizarea autentificării cu mai mulţi factori (MFA) rămâne cea mai răspândită metodă pentru cei care muncesc la distanţă (68%) şi pentru utilizatorii cu privilegii (52%), raportul arată că adoptarea MFA este în creştere pentru personalul intern şi non-IT şi a ajuns la 40%, comparativ cu 34% în 2021. Cu toate acestea, adoptarea pe scară largă a acestui protocol de securitate cibernetică de către companii nu a devenit încă o normă. Puţin peste jumătate dintre angajaţi (56%) au adoptat MFA în cadrul companiilor şi organizaţiilor.

Sondajul a fost realizat pentru a stabili impactul direct pe care pandemia şi munca la distanţă l-au avut asupra planurilor companiilor de a implementa noi tehnologii de securitate cibernetică. Răspunsurile au arătat o creştere globală de 6%, de la 31% în 2021. Pandemia a avut, de asemenea, un impact asupra planurilor de implementare a gestionării accesului în cloud: la nivel mondial, 45% dintre respondenţi a adoptat acest instrument, faţă de 41% în 2021. Aceste două concluzii ale sondajului demonstrează o mai mare conştientizarea a ameninţărilor de securitate cibernetică şi a nevoii de gestionare adecvată a accesului utilizatorilor.

"Ultimii ani au consolidat munca la distanţă şi munca de oriunde ca elemente permanente ale peisajului de securitate şi au introdus noi riscuri şi provocări în materie de securitate cibernetică. Dar, a crescut şi gradul de conştientizare al companiilor în materie de riscuri de securitate, sporind de asemenea încrederea şi capacitatea echipelor de a gestiona aceste ameninţări în mod corespunzător", a declarat Francois Lasnier, Vicepreşedinte Access Management Solutions în cadrul Thales.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb