The Nova Group şi Epsilon Estate vor modificarea statutului "Astra"

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 august 2015

The Nova Group şi Epsilon Estate vor modificarea statutului "Astra"

Acţionarii "Astra Asigurări" (ATRA) vor discuta, în cadrul Adunării Generale din 10 august şi modificarea actului constitutiv, după ce convocatorul a fost completat la cererea acţionarilor The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider.

Aceştia doresc ca pentru validarea deliberărilor adunărilor generale ordinare să fie necesară, la prima convocare, prezenţa acţionarilor cu cel puţin două treimi din numărul total de drepturi de vot, iar hotărârile să fie luate cu o majoritate de 66% din voturile exprimate.

Pentru AGEA, acţionarii doresc o prezenţă de cel puţin 70% , la prima convocare sau de cel puţin două treimi, la a doua convocare. Modificarea solicitată stipulează ca deciziile AGEA să fie luate de o majoritate de cel puţin 70% din cei prezenţi, la prima convocare, şi cel puţin două treimi, la a doua convocare.

The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider ceruseră, anterior, completarea convocatorului şi cu suspendarea implementării majorării capitalului social al Societăţii.

Astra este posibil să fie vândută, în această vară, a declarat, recent, Mişu Negriţoiu,preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară: "Astra vrem să o mărităm. Depinde de părinţi dacă au pretenţii foarte mari la zestre".

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a instituit, în februarie 2014, procedura de redresare financiară prin administrare specială a companiei Astra, a suspendat dreptul de vot al acţionarilor şi conducerea şi a numit firma KPMG ca administrator special, după ce a constat că asigurătorul are nevoie de capital suplimentar.

Prin instituirea procedurii de redresare financiară, ASF a solicitat asigurătorului majorarea capitalului social cu 490 milioane de lei în 12 luni, din care 70 milioane de lei într-o primă fază.

În octombrie 2014, Astra şi-a majorat capitalul cu 65,1 milioane de lei, la 257,8 milioane de lei, în urma derulării unei oferte de vânzare de acţiuni noi către acţionarii existenţi.

După încheierea operaţiunii, capitalul social al asigurătorului a atins 257,8 milioane de lei, deţinut de The Nova Group Investments România SA - 72,75% şi Epsilon Estate Provider SRL- 27,01%, alături de mai multe persoane fizice şi juridice, cu o participaţie reprezentând 0,23% din capitalul social.

The Nova Group Investments România şi Epsilon Estate Provider sunt controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

În prima etapă din a doua parte a majorării de capital, numai trei acţionari "Astra Asigurări" au făcut subscrieri de 47.278 lei (aproximativ 10.000 euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb