Thyssenkrupp decide soarta a trei divizii

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 august 2019

Thyssenkrupp decide soarta a trei divizii

Compania elaborează planuri de restructurare a diviziilor, iar dacă acestea vor eşua, afacerile vor fi vândute sau închise

Conglomeratul siderurgic german Thyssenkrupp AG, ale cărui acţiuni au atins, luni, cel mai redus nivel al ultimilor 16 ani, a început, săptămâna trecută să revizuiască operaţiunile diviziilor cu performanţe slabe, urmărind să-şi consolideze fluxul de numerar, conform Reuters.

Noile planuri ale companiei vin după vânzarea planificată sau listarea diviziei sale de ascensoare, de departe cea mai profitabilă afacere.

Cele trei divizii a căror soartă urmea-ză să fie stabilită sunt Springs & Stabilizers, System Engineering şi Heavy Plate, care au realizat, împreună, 4%, respectiv 1,7 milarde de euro (1,9 miliarde de dolari) din vânzările grupului anul acesta. Totodată, acestea au generat 25% din fluxul de numerar al gigantului, adică peste 250 de milioane de euro.

Cele trei divizii au 9.300 de salariaţi, reprezentând 5,7% din forţa totală de muncă a Thyssenkrupp.

Compania elaborează acum planuri de restructurare a diviziilor, iar dacă acestea vor eşua, afacerile ar putea fi vândute sau închise.

Springs & Stabilizers este parte a diviziei Components Technology din cadrul grupului şi a fost catalogată de directorul executiv Guido Kerkhoff drept cea care "trage cel mai mult în jos" profitul Thyssenkrupp. Unitatea produce componente de şasiu pentru industria auto şi are 3.600 de salariaţi. În anul fiscal 2017/2018, a avut pierderi ajustate înainte de dobânzi şi taxe de 127 de milioane de euro, respectiv un cash flow negativ de 109 milioane de euro. Divizia are fabrici în Mexic, Brazilia, China, Ungaria şi Germania.

System Engineering este parte a operaţiunilor Industrial Solution din cadrul Thyssenkrupp şi, potrivit lui Kerkhoff, are "o bază de costuri ineficientă", confruntându-se totodată cu o reticenţă tot mai mare din partea clienţilor. Unitatea realizează linii de asamblare pentru industria auto, aerospaţială şi cea a bateriilor, numărând circa 4.900 de angajaţi în Europa, Asia şi cele două Americi.

În anul fiscal 2017/2018, a obţinut un profit ajustat înainte de dobânzi şi taxe de 15 milioane de euro, la vânzări de 1,1 miliarde de euro. Cash flow-ul a fost de 16 milioane de euro.

Heavy Plate este parte Steel Europe, divizie Thyssenkrupp care realizează plăci din oţel solid pentru construcţii, şantiere navale şi industria conductelor. Aceasta este afectată de presiuni pe operaţiunile de import, din cauza rivalilor care au preţuri de distribuţie mai mici, potrivit oficialilor Thyssenkrupp. Heavy Plate are circa 800 de salariaţi în Duisburg, Germania, iar în anul fiscal 2017/2018 a obţinut o pierdere ajustată înainte de dobânzi şi taxe de 28 milioane de euro, având un cash flow negativ de 47 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb